Vrijwilligerswerk centraal op avond in Griendencollege

door Esther Nugter
SLIEDRECHT – In het Griendencollege vond woensdagavond 5 oktober 2016 de bijeenkomst Vrijwilligerswerk plaats. De gemeente Sliedrecht had de avond georganiseerd met als motto ‘Gewoon voor elkaar’. Zo’n 40 mensen kwamen op de avond af. 

Na een welkomswoord door wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Zorg en Welzijn was er tijd voor een interactieve poll met betrekking tot diverse aspecten van het vrijwilligerswerk in het algemeen en de waardering daarvan in het bijzonder. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Er werden kleine groepjes gevormd om samen te brainstormen over ‘Wat is er nodig om het vrijwilligerswerk in Sliedrecht te versterken?’ en ‘Hoe kunnen we inwoners motiveren om vrijwilligerswerk te doen en hoe kunnen we bestaande vrijwilligers waarderen?’ De hierop door de aanwezigen gegeven feedback neemt de gemeente mee in het nieuw op te stellen vrijwilligersbeleid. Wethouder Visser riep in haar slotwoord de aanwezigen op om deel te nemen aan een focusgroep. Bedoeld om samen met ambtenaren een goed beleid op papier te zetten. 

Video
Een video die speciaal voor de avond was gemaakt, werd  maar ten dele getoond. De video wordt nog wel op het Facebookaccount van gemeente Sliedrecht gezet en gemaild naar aanwezigen die hun gegevens achterlieten.

1 gedachte over “Vrijwilligerswerk centraal op avond in Griendencollege”

  1. Ik was ook aanwezig en er kwamen een aantal goede ideeën uit de groepen, die gevormd waren. Velen waren ook van mening dat er een ‘vrijwilligerspas’ moet komen met leuke voordelen bij bv. lokale ondernemers en andere instanties. Ik merk dat er weinig naar andere gemeentes wordt gekeken, hoe ze daar meer vrijwilligers werven, maar de avond was zeker ook geslaagd om elkaars verhalen aan te horen en voor netwerken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld