‘De Minister’ voor leerlingen kennismaking horecabranche

SLIEDRECHT – De leerlingen van het Griendencollege leren in brasserie ‘De Minister’ aan de Thorbeckelaan 77 niet alleen werken in een brasserie, maar leren ook hoe zij een buffet of een catering kunnen verzorgen. Niet vaak is er aandacht voor deze praktijkopleiding van het VMBO-onderwijs in het dorp, waar scholieren de eerste kennismaking hebben met de horecapraktijk. 

Gasten aan tafel bij brasserie ‘De Minister’ (Archieffoto Stichting Dromen zonder Beperking)

De leerlingen leren er koken en bedienen als onderdeel van hun vmbo-opleiding. Ze staan onder toezicht van Beau Hagenstein, die met zijn uitgebreide horeca-ervaring en veel enthousiasme de leerlingen vakkennis bijbrengt.

Eten en vergaderen
Voor een zeer redelijke prijs kan je in brasserie ‘De Minister’ genieten van een goede lunch, een heerlijk driegangen menu of een lekkere dagschotel. Hagenstein: “Wij werken hier met uitsluitend verse en mooie ingrediënten, dat zie je terug in de gerechten en voor de leerlingen is het goed om daar mee te werken. De leerlingen krijgen hier een goede basis voor een mbo vervolgopleiding in de horeca.” Wil je de leerlingen helpen bij hun leerwerktraject, ga dan een keer genieten in de brasserie of laat de leerlingen uw catering of buffet organiseren. “Naast het restaurant bevindt zich een grote ruimte die verhuurd wordt voor vergaderingen, recepties of conferenties. Ook dit is onderdeel van het leerwerktraject.”

Horeca-aspecten
De keuken en het restaurant zijn de praktijkomgeving waar de leerlingen van het Griendencollege de basisvaardig-heden leren van de consumptieve technieken. Ze komen in aanraking met de verschillende aspecten van de horeca: hygiëne, professionele voedselbereiding, bediening van gasten en warenkennis. Op deze manier kunnen onze leerlingen zich optimaal oriënteren op hun interesses en talenten, wat een keuze voor een vervolgopleiding vergemakkelijkt.

Openingstijden
Brasserie ‘De Minister’ is geopend op woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur voor een lunch of diner (reserveren wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk-red.). Op aanvraag is de brasserie op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag geopend voor partijen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld