Vrije entree voor bezoekers Europacupwedstrijd Sliedrecht Sport-Hermes Volley

SLIEDRECHT – Voor het eerst in bijna twee jaar is er woensdag 27 oktober 2021 om 19.30 uur een Europese volleybalwedstrijd op Sliedrechtse bodem. In de Challenge Cup neemt Sliedrecht Sport het op tegen Hermes Volley uit Oostende, in België. De entree is gratis. Voor de thuisblijvers… de wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden via SliedrechtSport.nl. 

De laatste Europese wedstrijd in Sliedrecht was begin december 2019 tegen het Duitse Schwerin. (Archieffoto Pim Waslander)

“Omdat onze supporters lang verstoken zijn gebleven van Europees volleybal, hebben we ervoor gekozen om deze wedstrijd geen entree te heffen”, licht voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport toe, “Vrij toegankelijk voor jong en oud. Zodat zo veel mogelijk fans kunnen genieten van topvolleybal in sporthal De Basis.” Je hebt overigen een coronapas en ID nodig om binnen te komen.

Kwalificatieronde
Door de coronapandemie konden er vorig seizoen geen Europacup-wedstrijden in sporthal De Basis worden gespeeld. Sliedrecht Sport speelde toen twee keer noodgedwongen in Las Palmas. De Europese wedstrijd is het gevolg van het landskampioenschap van Sliedrecht Sport. Eigenlijk geeft dat recht op deelname aan de Champions League, maar daar heeft Sliedrecht, vanwege het strikte eisenpakket dat daarmee samenhangt, voor bedankt. Nu stromen de blauw-witten in, in de kwalificatieronde (1/32e finales) van het Europacup III-toernooi; de Challenge Cup. Woensdag 3 november 2021 staat de return in Oostende op het programma. Wint Sliedrecht Sport dan wordt woensdag 17 november 2021 de volgende ronde thuis gespeeld. Wederom tegen een Belgische ploeg: Ladies Volley Limburg uit Genk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld