Vragen SGP-ChristenUnie over overlast en vernielingen bij In de Weer

SLIEDRECHT – Natuurspeeltuin In de Weer is de laatste tijd geregeld negatief in het nieuws. Omwonenden maken regelmatig melding van overlast door jongeren die de sfeer in de speeltuin verstoren en ervoor zorgen dat de eigenlijke doelgroep – jongere kinderen – niet meer ongestoord kunnen spelen. In de speeltuin wordt veel zwerfafval achtergelaten. Ook worden met regelmaat zaken vernield; zo zijn het afgelopen weekend een aantal jonge bomen en de boomstambank in de speeltuin vernield. Voor de fractie van SGP-ChristenUnie redenen om vragen te stellen aan het College van B & W.

Gevraagd is onder meer welke maatregelen het college overweegt te treffen tegen de regelmatig voorkomende vernielingen en de voortdurende overlast die wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld door middel van handhaving of cameratoezicht. Ook heeft de fractie gevraagd welke mogelijkheden er zijn om jongerenwerkers in de omgeving van de natuurspeeltuin in te zetten. Jongerenwerkers zouden een band kunnen opbouwen met de jongeren die overlast veroorzaken en wellicht met hen kunnen zoeken naar een andere tijdsbesteding. Tot slot is gevraagd welke inspanningen het college verricht om, als bekend is of wordt wie de schade aangericht heeft, deze schade te verhalen op de daders. SGP-ChristenUnie zou graag willen dat de natuurspeeltuin een prettige plaats is waar kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen.

5 gedachten over “Vragen SGP-ChristenUnie over overlast en vernielingen bij In de Weer”

 1. Draai om de oren?
  Dan heeft blauw wel tijd om de verkeerde te pakken vanwege ‘mishandeling’!
  Uitschot heeft veel privileges in Nederland!!

 2. Het geluid is regelmatig dat er te weinig handhaving is in Sliedrecht. Dit probleem treft niet alleen de natuurspeeltuin in de Weer. Iedere vernieling of overtreding is niet goed te keuren. Dat er te weinig handhaving is, moet de gemeente eens onder ogen zien. Wat is nou de functie van een wijkagent in Sliedrecht?
  De afstand tussen wijkagent en burger kan soms écht te groot zijn in Sliedrecht.

 3. Bordjes Artikel 461 wetboek van Strafrecht plaatsen met een tijdsaanduiding. Bij overtreding direct verbaliseren. Tref ze in hun portemonnee. Camera’s plaatsen. Het “Hanghok” een zgn JOP in de directe omgeving is nooit een succes geworden. Diverse malen vernield en beklad. Kosten voor de gemeente of te wel de inwoners van Sliedrecht. Handhaving is een probleem in Sliedrecht, veel en veel te weinig politie. Al jaren bekend. Daar moeten een vragen over gesteld worden.
  Ik vind het beschamend dat SGP en Christen Unie vragen gaan stellen. Dit moet en kan buiten de politiek toch wel op te lossen zijn. Er zijn toch wel zaken die meer prioriteit hebben voor de gemeente!!!!!!!!!.

  Ook de omwonende kunnen ook in aktie komen. Niet alleen melden maar ga iets organiseren om het probleem op te lossen. Dat kost energie en dan zijn er veel mensen niet thuis.

  Ik denk nog weleens aan de wantoestanden op de Dam in Amsterdam in de jaren ‘ 70. De marine mensen hebben toen de Dam leeg gemept/geslagen en het probleem was opgelost. Nog geen gexoe meer gehoord of gezien.

  Als er nu opgetreden gaat cq moet worden door politie of order handhavers heeft iedereen kritiek. Er wordt niet gesproken over het probleem of dat mensen niet luisteren maar hoe er opgetreden is ca wordt.

  Een stevige draai om je oren kan veel oplossen wat mij betreft. Als iets verboden is, moet je daar gewoon niet komen en luisteren naar het bevoegde gezag. Wie niet horen/luisteren wil moet maar voelen.
  En nog vragen hoe te handelen bij iemand die de schade heeft veroorzaakt, is een hele domme vraag. Verhalen op de veroorzaker tot de laatste stuiver.

 4. Misschien dat men ook eens vragen moet stellen wat de gemeente SLIEDRECHT aan het vernielen is bij de volkstuinen aan de Parallelweg

 5. De speeltuin is bedoelt voor jonge kinderen, waar deze overdag prettig kunnen spelen. Voor oudere zijn er andere voorzieningen. De overlast wordt in de avonduren veroorzaakt door hangjongeren, die de boel vernielen en er een rotzooi van maken. Dit kan toch niet onbeperkt doorgaan zonder er iets aan te doen. Toegang verbieden na 18.00 uur en camera’s plaatsen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld