Japans restaurant Oishi Fusion

Vragen CDA over veiligheid en hulpdiensten in wijk Baanhoek-West

SLIEDRECHT – CDA Sliedrecht heeft vrijdag 22 mei 2020 een aantal schriftelijke vragen over veiligheid in de wijk Baanhoek-West met betrekking tot de hulpdiensten. Aanleiding is de brand op het dak van een woning aan de Montiverdilaan, donderdag 21 mei 2020. 

Raadslid Vincent Prins (CDA). (Foto gemeente Sliedrecht)

“Vanwege de bussluizen in de Sonate moesten personenauto’s van de hulpdiensten omrijden. Bewoners rijden al jaren om. In het verleden heeft het CDA aangegeven dat de busbaan een goede ontsluitingsweg zou zijn voor bewoners van BaanhoekWest. Het CDA wil geen sluipverkeer door Baanhoek-West. Ik maak me zorgen over wat er kan gebeuren als Baanhoek-West bij een incident moet worden ontruimd”, schrijft raadslid Vincent Prins (CDA) aan het college. Het CDA maakt zelf deel uit van het college en wethouder Ton Spek (CDA) is portefeuillehouder Wonen, Verkeer en Vervoer.

Vragen
De bussluizen mogen van het CDA geen belemmering zijn voor de veiligheid van de bewoners in Baanhoek-West. Prins wil daarom binnen veertien dagen van het college schriftelijk antwoord op een aantal vragen. Hij vraagt of het college bereid is om de busbaan aan te passen, zodat deze bij incidenten een vluchtroute kan zijn voor bewoners van Baanhoek-West. “Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet? Is het college bereid om te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor de veiligheid, de bereikbaarheid en het woongenot in Baanhoek-West als een van de twee bussluizen zou worden verwijderd? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?”, aldus Prins.

3 gedachten over “Vragen CDA over veiligheid en hulpdiensten in wijk Baanhoek-West”

  1. Een grote brandweerwagen met sirene door de 30 km zone in de wijk was ook niet heel veilig…

  2. Wat een rare vragen . Alle hulpdienst voertuigen kunnen er over rijden.
    Een belangrijkere gedachte moet zijn…..zijn de mensen die wonen in een huis met inbouw panelen wel veilig? Mijn deskundigheid zegt NEEEN.

    Dan ook nog een ethische….is het echt beter voor het milieu die panelen NEEE.

    volg de voet print vanaf productie tot vernietiging maar eens en nu de belasting van de brandschade……

  3. Goed bezig. Wat ook een goed idee is en makkelijker is om die weg vanaf station/hondenveld nu eens open te gooien. Vraag gelijk e even waarom die dicht is….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld