Voormalig predikant in Sliedrecht Schelling nieuwe directeur VKB

WOERDEN / SLIEDRECHT – De voormalige dominee van de Gereformeerde Kerk in Sliedrecht Joost Schelling (43), tegenwoordig woonachtig in Woerden, wordt met ingang van 1 november 2022 de nieuwe directeur van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB). Hij volgt daar ds. Jos Aarnoudse op, die met pensioen gaat.

“Met Joost Schelling zijn we erin geslaagd iemand te vinden met een theologische achtergrond en affiniteit met kerkbeheer. Daarmee hebben wij er alle vertrouwen in dat de continuïteit van de VKB, met de ingezette vernieuwingen onder leiding van Jos Aarnoudse, is gewaarborgd. Joost Schelling zal de ambities van de VKB als aanjager van de verandering naar toekomstgericht kerkbeheer voortzetten: voor de kerk van nu en voor de kerk van de toekomst”, bericht de VKB. (Archieffoto Jan van der Waal)

Schelling heeft sinds 2004 in verschillende functies binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gewerkt. Na afronding van zijn studie theologie in Utrecht werkte hij onder andere als jeugdwerkadviseur en predikant in algemene dienst ten behoeve van het jeugdwerk van de Dienstenorganisatie in de PKN. Vervolgens heeft hij de Gereformeerde kerken (PKN) van Sliedrecht (2012-2017) en Woerden (2017-2022) als gemeentepredikant gediend. Als afgevaardigde namens PKN/Kerk in Actie is Joost Schelling op dit moment bezig aan zijn tweede termijn als voorzitter van het landelijk bestuur Schuldhulpmaatje Nederland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld