Eerstvolgende Baggerfestival eind juni 2023

SLIEDRECHT – In 2023 is er na vier jaar weer een Baggerfestival. Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni 2023 bruist het weer volop in het gebied rond de gemeentehaven en het Dr. Langeveldplein en in winkelpromenade Kerkbuurt. Dat bericht de organisatie donderdag 7 juli 2022. “We zijn blij dat we na de gedwongen corona-pauze weer een groep vrijwilligers bij elkaar hebben gekregen om de veertiende editie van het festival te organiseren”, zegt voorzitter Adrie Stuij van de Stichting Baggerfestival Sliedrecht.

In 2019 bracht het festival zo’n 35.000 bezoekers op de been. De focus ligt in 2023 nog meer op het enthousiasmeren van jonge mensen voor technologie en het werken in de waterbouw en andere technologische en maritieme sectoren. Adrie Stuij: “We zien dat het bedrijfsleven daar veel uitdagingen heeft.” (Archieffoto Stichting Baggerfestival Sliedrecht)

Er zijn volgens Stuij volop ideeën over verrassende, nieuwe activiteiten. “Maar in de kern blijft de opzet ongewijzigd. Het wordt wederom een festival voor en door Sliedrechters, waarbij de baggerindustrie en waterbouw een centrale plek innemen”, aldus Stuij. Hij is blij dat de gemeente Sliedrecht haar steun heeft uitgesproken voor het festival, dat z’n primeur beleefde in 1990. “Dat creëert de basis en daardoor kunnen we aan de slag. Daarnaast dragen de A.A. de Haan Stichting en Stichting ‘De Kaai’ bij aan de editie van 2023. Voor het leeuwendeel van het budget zijn we afhankelijk van sponsoring door het Sliedrechtse bedrijfsleven”, zegt Stuij. 

1 gedachte over “Eerstvolgende Baggerfestival eind juni 2023”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld