Japans restaurant Oishi Fusion

Voorlopige gunning voor groot onderhoud Randweg N3 naar Boskalis

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft van Rijkswaterstaat de voorlopige gunning gekregen voor het groot onderhoud van de Randweg N3. Het design- en constructcontract heeft een waarde van ruim € 40.000.000,–. Dat maakt het bedrijf donderdag 7 november 2019 bekend.

Voor de realisatie van dit project maakt Boskalis gebruik van de brede expertise op het gebied van zowel grondstoffen, grondverzet, betontechniek als wegenbouw die aanwezig is binnen zijn Nederlandse organisatie. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het project omvat groot onderhoud aan het wegdek, de kunstwerken (bruggen / viaducten – red.) en vervanging van onder andere geluidsschermen op het traject tussen de aansluiting N3-A15 en de N3-A16. Het project gaat begin 2020 van start en kent een doorlooptijd van ruim twee jaar.

Sliedrechtse binding
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld