Vondst op zolder maakt familie nieuwsgierig naar herkomst

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Bij het opruimen van haar moeders huis na haar overlijden, vond Alice Alkema uit Rotterdam correspondentie van haar moeder met een jong dienstplichtig militair. “Hij was gelegerd in Nederlands Indië, zou Cees Visser heten en zou uit Sliedrecht komen”, vertelt Alkema woensdag 2 december 2020 tegen de redactie van Sliedrecht24. Bij de briefwisseling zat steeds een mini-schilderijtje.

Wat de correspondentie bijzonder maakt? Alkema: “Dat zijn de prachtige mini-schilderijtjes die hij bovenaan zijn brieven maakte.” (Afbeelding via Alice Alkema)

“Ik ben zo benieuwd naar deze man. Hij is of was volgens mij zeer talentvol. Is hij later in zijn leven blijven schilderen? Helaas heeft mijn moeder me hier nooit iets over verteld”, zegt Alkema. Reacties kunnen naar Alice Alkema, e-mail: [email protected] 

3 gedachten over “Vondst op zolder maakt familie nieuwsgierig naar herkomst”

  1. Ik heb de schoondochter van Cees Visser geïnformeerd
    Had dit artikel nog niet gelezen maar wordt vervolgd

  2. O wat bijzonder om te lezen. Hij heeft dus een creatief vak gekozen en zijn mooie Indische schilderijtjes in ere gehouden

  3. Cees Visser is al enige tijd geleden overleden. Hij was vroeger etaleur. De heer Visser was altijd aanwezig op de veteranendag in Sliedrecht. Bijzonder was dat hij altijd op alle tafels kleine prentjes van Nederlands-Indië neerzette.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld