Volkstuindersvereniging Sliedrecht reikt prijzen uit voor pompoen en zonnebloem

SLIEDRECHT – Volkstuindersvereniging Sliedrecht heeft zaterdagmiddag 16 september 2023 prijzen uitgereikt voor de grootste, mooiste en raarste pompoen (kinderwedtsrijd) en voor de de hoogste zonnebloem (volwassenenwedstrijd).

Het was voor het tweede jaar dat de tuinprijzen op een verenigingsmiddag bekend werden gemaakt. Op de foto fay en joppe met hun prijs. (Foto Volkstuindersvereniging Sliedrecht)

Pompoen
Kinderen op het volkstuinencomplex mochten dit jaar zelf een pompoen kweken. Er was een prijs in drie categorieën, namelijk één voor de grootste, één voor de mooiste en één voor de raarste pompoen. De kinderen zijn hard aan de slag gegaan. Sommige op de tuin van opa; anderen bij hun ouders. De jury beoordeelde en woog de pompoen. Joppe had de grootste gekweekt, Nienke en Wobbe hadden samen de mooiste pompoen en tot slot had Fay de raarste pompoen. Die van haar had allemaal rare pukkels. Alle overige deelnemers werden beloond met een troostprijs omdat ze supergoed hun best hebben gedaan.

Tekst gaat verder onder foto.
(Stockfoto)

Zonnebloem
Vijftig volwassen deelnemers deden mee aan de zonnebloemwestrijd. Het bestuur ging de zonnebloemen stuk voor stuk opmeten. De hoogste zonnebloem was 412 cm. De prijs is gewonnen door de heer Van der linden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld