Voetballers Sliedrecht spelen zaterdag voor promotie naar Hoofdklasse

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse heeft Sliedrecht dinsdagavond 11 juni 2019 een enorme stap gezet. Tegen Roda’46 uit Leusden werd op De Lockhorst een mooie 5-2 zege geboekt, zodat Sliedrecht zaterdag 15 juni 2019 de grote finale voor promotie mag spelen.

Roy van ’t Hoog glipt langs zijn tegenstander. Van ’t Hoog werd zaterdag j.l. uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Aanvankelijk zag het er goed uit voor Sliedrecht toen in de eerste minuut Sjoerd v.d. Waal een dieptepass slim wist af te ronden (1-0). Het verdere verloop van die eerste helft was rommelig, waarbij Sliedrecht wel sterker was, maar vaak duels verloor van de fysiek sterk spelende tegenstanders.

Onnodige overtreding
Na twintig minuten trof Jesper van Dalen de onderkant van de lat en bij de rebound van die bal beging keeper Donatz onnodig een overtreding die leidde tot een strafschop van Maties van Heesbeen (1-1). Op slag van rust glipte een onverwacht schot van Menno Majolée onder Donatz door en moest Sliedrecht zelfs tegen de verhouding in met een 1-2 achterstand gaan rusten.

Perfecte tweede helft
In de pauze paste trainer v.d. Steen een kleine positiewijziging door en leverde Sliedrecht een perfecte 2e helft af, met Dennis Verhoef in een onbetwiste hoofdrol. Met 4 schitterende doelpunten bezorgde hij Sliedrecht een 5-2 overwinning. Na bijna een uur spelen leverde hij een vliegend en onhoudbaar schot af (2-2). Direct daarna een prachtige kopbal na een voorzet op maat van Roy van ’t Hoog (3-2). Een schuiver (4-2) na een handig overstapje van Sjoerd v.d. Waal en opnieuw een kopbal (5-2), op aangeven van Van Harlingen.

Promotieplaats
Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij Sliedrecht de eerste helft zoekende was, maar in de tweede helft duidelijk liet zien wat de aspiraties voor het volgend seizoen zijn. Zaterdag 15 juni 2019 speelt Sliedrecht voor een promotieplaats naar de Hoofdklasse tegen DETO Twenterand uit Vriezenveen op neutraal terrein. Locatie is op dit moment nog onbekend (informatie volgt via website KNVB en v.v. Sliedrecht – red.).