Voetballers D3 door naar halve bekerfinale

ASPEREN / SLIEDRECHT – De voetballers van D3 hebben zich maandagavond 4 april 2016 geplaatst voor de halve finale van de regionale bekerstrijd.

Het team D3 van v.v. Sliedrecht. (Foto via Renè Serno)

De voetballers gingen voortvarend van start, aangemoedigd door supporters, onder wie veel familie. Na een minuut spelen, lag de bal al achter de keeper van Asperen. Bjorn maakte het doelpunt. Volgens de club had niemand dit van de Sliedrechtse voetballers verwacht en stond Asperen als verstijfd. Het werd nog erger, want nog geen twee minuten later haalde Mirac uit en met een volgens de club loeihard schot passeerde de bal de keeper voor de tweede keer. Asperen kwam daarna uit de startblokken en begon het offensief richting het doel van Sliedrecht. Door een goede verdediging werd de rust bereikt met 2-0.

‘Slot op de deur’
De tweede helft was een vervolg van de eerste helft. Asperen opende de aanval en bestookte het doel van Sliedrecht, maar door een subliem keepende Jesse werd de voorsprong lang gekoesterd. Tien minuten voor tijd kwam Asperen op 2-1. Kort daarna werd Sliedrecht volgens de club bij een zeldzame uitbraak een strafschop onthouden. Met nog drie minuten te spelen kwam Asperen op 2-2. “Arco en Henry, de coaches, besloten een extra slot op de deur te doen. Door deze ingreep werd het einde gehaald”, aldus de club.

Strafschoppen
Strafschoppen moesten de winnaar bekend maken. Sliedrecht mocht beginnen. Bij de tweede strafschop miste Asperen en ook nummer vier werd te hoog overgeschoten. Sliedrecht maakte geen fouten. Het overwinningsfeest kon beginnen.