Vluchtelingen uit Oekraïne in woning Paulus Potterstraat

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft woningcorporatie Tablis Wonen gevraagd of vluchtelingen uit het door oorlog getroffen land Oekraïne tijdelijk kunnen worden gehuisvest in één van de leegkomende woningen aan de Paulus Potterstraat. Tablis Wonen heeft daar positief op gereageerd en zegt in afwachting te zijn hoe dit gaat verlopen.

De Paulus Potterstraat vrijdagmiddag 17 juni 2022. “Als er een woning leeg komt, willen we die niet onnodig leeg laten staan en deze verhuren we dan tijdelijk via leegstandsbeheer”, zegt woordvoerder Ellen van Loon van Tablis Wonen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het slopen van woningen vergt volgens woordvoerder Ellen van Loon van Tablis Wonen altijd een goede voorbereiding, die tijd kost. Van Loon: “Denk daarbij aan het uithuizen van de huidige bewoners, het aanvragen van vergunningen en dergelijke. De overige woningen die leegkomen gaan we ook tijdelijk verhuren via leegstandsbeheer. Die organisatie selecteert dan voor ons de tijdelijke bewoners. De woningen zijn dan te huren tot we weten wanneer de sloop van de woningen gaat plaatsvinden.”

5 gedachten over “Vluchtelingen uit Oekraïne in woning Paulus Potterstraat”

  1. Mijn zoon en zijn vriendin willen er door dol graag wonen die jaren in geschreven staan bij de woning bouw maar daar word niet aan gedacht. En inderdaad deze woningen nog mooi gerenoveerd kunnen worden. Als er woningen te kort zijn moet je zeker geen vluchtelingen in doen zo krijg je scheven gezichten kweek je de haat aan de vluchtelingen.

  2. Dit is discriminatie eigen volk wacht al jaren! Er zitten vaak ook met een gezin op een slaapkamertje bij vrienden.

  3. Ik gun het de Oekrainers. Gelet op de situatie in hun thuisland. Hoelang gaat het duren voordat deze woningen worden gesloopt? Krijgen onze ingezetenen ook recht op een soortgelijke woning?
    We lopen vast in Nederland met vluchtelingen en asielzoekers. Denk eerst aan eigen inge,ettrnrb, want anders breek volgens mij binnenkort echt de pleuris uit. Ik hoor de geruchten reeds.

  4. Ik gun het de Oekraïners van harte, maar het was mij even ontgaan dat deze prachtige huisjes langs de sfeervolle singel gesloopt worden. Was al niet blij met de sloop aan de kop van dit rijtje in verband met busstation, maar nu het hele rijtje plat? Dit had wat mij betreft wel beschermd dorpsgezicht mogen zijn. En de (voormalige) bewoners van die huizen krijgen natuurlijk nooit meer zo’n mooi plekje. Verdrietig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld