Vluchtelingen uit crisisnoodopvang ruimen zwerfafval op

SLIEDRECHT – Mensen uit de crisisnoodopvang hebben zaterdag 8 oktober 2022 zwerfafval opgeruimd. De gemeente, die hierover woensdag 12 oktober 2022 communiceert, spreekt van een ‘bijdrage leveren aan de samenleving’.

Hier wordt zwerfafval geruimd aan de Adriaan Volkersingel. De vluchtelingen verblijven op het terrein van het gemeentekantoor aan de Industrieweg in de zijvleugel De Reling. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Een aantal bewoners heeft aangegeven dat zij graag iets terug wilden doen voor de samenleving. Samen met de locatiemanagers hebben zij bedacht dat zwerfafval opruimen een mooie invulling was. Afgelopen zaterdag zijn zij voor het eerst zwerfafval op gaan ruimen. Veel bewoners reageerden erg positief. Genoeg aanleiding om binnenkort nog eens zwerfafval op te gaan ruimen”, aldus de gemeente Sliedrecht. Dat gebeurde onder meer op de Schuttevaerkade bij de gemeentehaven. 

3 gedachten over “Vluchtelingen uit crisisnoodopvang ruimen zwerfafval op”

  1. Heel goed maar op een of andere manier toch ook een beetje triest….onze rommel opruimen. Maar zo leren ze Sliedrecht ook een beetje kennen en hoeven ze niet de dagen uit te zitten. Dat lijkt me echt vreselijk.

    Ik neem aan dat de locatie managers misschien ook geïnventariseerd hebben welke vaardigheden en kennis ze nog meer hebben zodat ze wellicht ook nog andere werkzaamheden kunnen verrichten of een opleiding kunnen volgen?

  2. Heel goed dat ze wat nuttigs doen, het lijken mij gezonde mensen.
    Misschien kunnen zij hier in Sliedrecht de bestrating die op heel veel plekken verzakt en er slecht aan toe is wat opknappen ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld