Vlag nog niet uit zolang motie regenboog dorp niet is uitgewerkt

SLIEDRECHT – In veel Nederlandse gemeenten hangt vrijdag 11 januari 2019 de regenboogvlag uit en wordt er getwitterd met #SayNoToNashville. Niet in Sliedrecht. “De gemeente Sliedrecht hangt vandaag de regenboogvlag niet uit. De gemeente Sliedrecht is nog geen regenbooggemeente. Wel is er in de laatste raadsvergadering van 2018 een motie aangenomen om van Sliedrecht een regenboog dorp te maken. Die wordt uitgewerkt”, stelt de gemeente Sliedrecht na vragen van Sliedrecht24.

Gemeenten geven gehoor aan een oproep van de gemeente Weesp, die alle regionale overheden en instellingen vroeg om vandaag – vrijdag 11 januari 2019 – massaal de regenboogvlag te hijsen. Een protest tegen de Nederlandse Nashville-verklaring, mede vanuit Sliedrecht opgesteld.

Het vlagvertoon is een protest tegen de Nederlandse Nashville-verklaring. In dat geschrift uit de orthodox-christelijke hoek wordt praktiserende homoseksualiteit afgewezen. De regenboogvlag is het symbool van homo-acceptatie. 

6 gedachten over “Vlag nog niet uit zolang motie regenboog dorp niet is uitgewerkt”

 1. Ook later werden allerlei nog bestaande relaties tussen overheid en kerk(en) beeïndigd, zoals bijvoorbeeld de ‘Wet beëindiging financiële verhouding tussen Staat en Kerk’ uit 1983
  Bron: Wikipedia.
  De kerkgangers horen niet te oordelen en überhaupt niet te bemoeien met het leven van de ander! Hou je geloof lekker achter je eigen deur!!!

 2. Sliedrecht blijft echt achter(lijk)!

  Sta op PvdA, VVD, Slydregt.nu en D66 tegen die vreselijk schijnheiligen van SGP en CDA!

 3. Is geen ambtenarij Peter de Jonge, het is gewoon die christelijke doctrine in dit “fijne” dorp, die hun wil aan alles en iedereen opleggen.
  Oh ja, en de meeste politici hier horen daarbij

 4. Hoewel ik de huidige betekenis van de Regenboogvlag begrijp, is het misschien ook een idee om die vlag halfstok te hijsen totdat er een klimaatakkoord is bereikt waar we wel wat aan hebben.
  En dan bedoel ik niet alleen (maar ook!) een klimaat voor en met de doelgroep, die nu de reden is om deze vlag te hijsen.
  De Regenboog is immers al van oude tijden af een symbool van hoop voor de schepping!
  En “klimatologie”is niet het sterkste punt van mensen. Hoe je dat begrip hier ook interpreteert.

 5. Wij leven al in 2019,dat moeten de regeerders hier ook eens gaan beseffen.
  Kom op met die regenboogvlag!!!!!!!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld