Viering kampioenstitel Feyenoord gaat Sliedrecht niet voorbij

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Supporters van Feyenoord in Sliedrecht hebben zondagavond 14 mei 2023 op straat gevierd dat Feyenoord de zestiende landstitel binnen heeft gehaald. Zondag wonnen ze in De Kuip met 3-0 van Go Ahead Eagles. De titel kon de Rotterdamse club eigenlijk niet meer ontgaan. En toen die binnen was, ging letterlijk de vlag uit en de boel los…

In de Elzenhof wonen veel trouwe supporters van Feyenoord. Op straat werd dit gevierd met veel rook, muziek en natuurlijk een drankje. Verschillende buurtbewoners kwamen daar op af. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24).

Tekst gaat verder onder foto.
Trouw supporter en geboren Rotterdammer Richard van ’t Zelfde zette het feestje op. Hier kijkt hij nog gespannen naar de wedstrijd buiten op z’n terras. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Eindelijk kan de landstitel weer worden gevierd. Dat was voor het laatst zes jaar geleden en dus was het niet gek dat de fans uit hun dak gaan. Trouw en fanatiek supporter is Richard van ’t Zelfde woonachtig aan de Elzenhof. In de laatste minuten van de wedstrijd gaat hij vast de vlag uithangen om daarna weer snel terug te komen bij het tv-scherm. Als wordt afgefloten en de armen omhoog gaan in een bomvolle kuip drukt Van ’t Zelfde op de ‘claxon’. Tegelijk een oproep aan de buurt om naar zijn straat te komen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Van ’t Zelfde hoeft weinig moeite te doen. Vanuit alle hoeken van de straat, uit steegjes en woningen komen mensen naar buiten, terwijl ondertussen de Feyenoord-klanken uit de speaker schalt. In polonaise over straat wordt gelopen, wordt gejuicht en iedereen erg vrolijk is. Feyenoord is landskampioen. En dat mag iedereen weten! Hij drukt nog eens een keer op de ’toeter’ en steekt nog wat vuurwerk af. Maandag staat Van ’t Zelfde op de Coolsingel in Rotterdam als zijn Feyenoord wordt gehuldigd. De schaal is binnen! 

2 gedachten over “Viering kampioenstitel Feyenoord gaat Sliedrecht niet voorbij”

  1. Ik heb begrepen dat ze nu een voldoende had. Dat ze dat shirt niet meer aan hoeft.

    Zonder gekheid. Wees blij dat dat hier kan. Helaas liep het anderdsom nog best slecht af.

    Maar.. wij hebben Fer. Die is nergens bang voor.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld