Vervoerder Qbuzz geeft negatief reisadvies; Stakingen in openbaar vervoer

SLIEDRECHT / REGIO – Vakbonden FNV en CNV hebben hun leden in het openbaar vervoer opgeroepen om te staken voor een betere cao van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023. Vervoerder Qbuzz geeft een negatief reisadvies af. “We adviseren je om op deze dagen ander vervoer te zoeken of je reis uit te stellen”, bericht de vervoerder. 

De landelijke staking betekent voor reizigers in de provincie Zuid-Holland dat er minder stads- en streekbussen rijden en mogelijk minder treinen op de MerwedeLingelijn. Qbuzz: “We weten pas kort van te voren hoe veel en welke ritten dat zijn. We doen ons uiterste best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal deze dagen helaas minder betrouwbaar zijn.” (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De onderhandelingen over een nieuwe cao vinden plaats tussen vakbonden FNV en CNV en de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). De VWOV vertegenwoordigt de bedrijven Arriva, Transdev (moederbedrijf van onder meer Connexxion, Breng en Hermes), EBS, Keolis Nederland, Qbuzz en RET.

Vergoeding?
Vervoerder Qbuzz zegt helaas pas kort van tevoren te weten welke bussen en treinen kunnen rijden en welke niet. Dit hangt er namelijk volgens hen vanaf hoeveel medewerkers -die die dag dienst hebben- gaan staken. “Plan je reis zo kort mogelijk voor vertrek via onze reisplanner of via 9292.nl voor actuele reisinformatie. Ook vermelden we bijzonderheden op deze website”, aldus de vervoerder. “Bij een staking langer dan 24 uur hebben abonnementshouders recht op vergoeding van de abonnementskosten voor die periode. De vergoeding is naar rato van de duur van de staking. Een restitutieverzoek indienen kan. Belangrijk is dat je je OV-chipkaartnummer meestuurt, zodat we jouw verzoek snel kunnen afhandelen.”

1 gedachte over “Vervoerder Qbuzz geeft negatief reisadvies; Stakingen in openbaar vervoer”

  1. Dat negatieve reisadvies voor Qbuzz deel ik al vanaf het begin… voor het eerst kan ik het ze met ze eens zijn!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld