‘Vertrouwen gedaald en communicatie niet verbeterd’

SLIEDRECHT – De waardering voor communicatie door de gemeente Sliedrecht haalt het rapportcijfer 6,9 (niet veranderd sinds 2015-red.) en ook het rapportcijfer voor het gemeentebestuur is met een 6,7 vergelijkbaar ten opzichte van het vorige onderzoek. Het vertrouwen in de gemeente Sliedrecht is gedaald van 84 procent in 2015 naar 79 procent in 2017. 

De gemeente schermt met de landelijke cijfers van gemiddeld respectievelijk 6,6 voor communciatie en het vertrouwen is nog steeds iets hoger dan het gemiddelde in de Drechtsteden van 78 procent. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Dat blijkt woensdag 25 oktober 2017 uit cijfers van het Onderzoekscentrum Drechtsteden, dat mede door de gemeente Sliedrecht wordt gefinancieerd. Geheel onafhankelijk mag het onderzoek dus niet worden genoemd. 

Lage score participatie
Inwoners zijn volgens de onderzoekers wel vrij kritisch over betrokkenheid, inspraak en participatiemogelijkheden binnen de gemeente. Zo geeft 58 procent aan dat zij onvoldoende invloed hebben op wat de gemeente doet. De gemeente krijgt het rapportcijfer 6,1 voor de wijze waarop ze burgers betrekt bij (de uitvoering van) beleid en de samenwerking zoekt. In de Drechtsteden is dit gemiddeld een 6,0.

Ambitie
“Toch zouden we hier graag een hoger cijfer zien,” aldus burgemeester Bram van Hemmen (CDA), “Als college van B&W vinden we het belangrijk dat inwoners, bedrijven en verenigingen zoveel mogelijk betrokken worden. Als meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat hun invloed onvoldoende is, nemen we dat serieus. Het is onze ambitie om deze waardering voor participatiemogelijkheden op een hoger niveau te krijgen. We gaan daarom meer bekendheid geven aan de mogelijkheden om met ons mee te denken of zelf met initiatieven te komen.”

4 gedachten over “‘Vertrouwen gedaald en communicatie niet verbeterd’”

  1. Mooi voornemen, maar ik geloof daar niets van.
    Sliedrecht, groot in doen!
    Maar niet in uitvoering.

  2. Gemeente drijft meestal haar eigen zin door. Informatie en presentatie vindt meestal dusdanig plaats dat daar nauwelijks nog iets tegenin is te brengen. De gemeente pretendeert de wijsheid in pacht te hebben. Aan regels, fatsoen en handhaving heeft de gemeente lak, maar zodra de gemeente dat wel nodig acht om haar grootheidswaanzin door te zetten wordt daar wel naar gegrepen. SLDRCHT groot in het negeren van de inwoners.

  3. Haha meedenken sorry alles wordt door de gemeente als olifant door Sliedrecht heengedrukt….de burger heeft niks te zeggen of te willen, ondernemers willen wel maar mogen niet… besluiten worden niet of nauwelijks te kennen gegeven bepaalde dingen worden op zijn laatste kenbaar gemaakt en de burger kan niet meer meedenken of tegen op ingaan…. Sliedrecht is groot willen doen naar haar burgers zie hoe wij groot zijn….het wordt tijd dat Sliedrecht groot gaat doen in het luisteren naar de burger dan pas ben je groot als gemeente.

  4. En als je meedenkt doen ze toch hun eigen zin! Want… “Wat ze in d’r kop hebben, hebben ze niet in d’r….!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld