Verschillende Sliedrechters krijgen brief ‘bezorgde ouders’ in brievenbus

SLIEDRECHT – Bij verschillende woningen is woensdag 19 januari 2022 een brief bezorgd met als afzender ‘Bezorgde ouders, verenigd met Wij de Ouders’. Daarin wordt gewezen op de vaccinatie van kinderen van 5 tot 12 jaar en de gevolgen van een prik tegen corona voor de lange termijn.

De brief telt twee A4-tjes. Zowel de voor- als achterzijde staat vol argumenten en verwijzingen om niet tot de vaccinatie over te gaan. De briefschrijvers zijn ’tegen schadelijke coronamaatregelen’. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Maak niet normaal, wat niet normaal is! Onze kinderen groeien de afgelopen twee jaar op in een onveilige omgeving, waar een angstcultuur heerst, kinderen een schuldgevoel aangepraat krijgen en leren dat je niet kunt vertrouwen op je lichaam”, staat in de slotalinea van de brief. Niet duidelijk is welke personen achter het schrijven zitten, dat in de brievenbus viel. Verwezen wordt evenwel naar deze website

28 gedachten over “Verschillende Sliedrechters krijgen brief ‘bezorgde ouders’ in brievenbus”

 1. Poetin is weer blij. We gebruiken onze vrijheid tegen ons.
  Mijn zoontje heeft een longaandoening en hij moet helaas nog wachten tot hij 5 is.
  Dat iemand anders geen vaccins wil prima. Maar blijf wel nadenken. Kom alleen in de buurt van mensen die er net zo over denken.
  Dan kunnen we een ieder in zijn eigen waarde laten

 2. Mee eens G de Wit , sta open voor voor de dialoog en niet de battle,
  Ga gewoon het gesprek aan, respecteer elkaar.
  Je zal altijd verschil van mening houden.
  Behandel elkaar met respect en gelijkwaardigheid, of het nu gaat om mening , geloof, ras,afkomst, geslacht, geaardheid, sociale status, opleiding.
  Richt je op het WIJ en niet op het IK.
  Was elkaar de voeten en niet de oren.
  Fijne zondag!

 3. Geen selectieve verontwaardiging.
  Een reclame folder of gemeentenieuws vergelijken met een fake nieuws blaadje
  waarin leugens staan?
  Dat is niet gewoon maar een mening, je kunt niet zomaar
  alles gaan beweren en net doen alsof het feiten zijn, zeker niet over medische zaken.
  Dat is misleiding.
  Dat dit ook nog stiekem in het holst van de nacht gebeurt door iemand
  die blijkbaar graag anoniem wil blijven zegt wel een boel.
  Je moet er maar zin in hebben, ’s nachts in de kou. Niets beters te doen.

 4. ” Vertel wat doen we nu weer fout. Het is wel heel makkelijk om een doorgeefluik de schuld te geven, omdat wij over een ontvangen brief berichten. Doe eens normaal! ”

  T lijkt me nu wel duidelijk wat je ( jullie ) fout gedaan gedaan hebt.
  Sinds wanneer zijn jullie louter een doorgeefluik?
  Als ik volgende week in het holst van de nacht briefjes rond ga delen met de bewering dat alle christenen (…) zijn + een verwijzing naar een extremistische organisatie gaan jullie die dan ook commentaarloos, met link doorzetten?
  Ik mag hopen van niet !
  Maar gek genoeg hebben jullie dat met de ‘bezorgde ouders’ wel gedaan terwijl de link in die brief verwijst naar een site met zeker een aantal waarheden, maar helaas nog veel meer onwaarheden.

 5. Ja, en dan valt er een keer een brief door de bus! Paniek! Mag ik U eens vragen, hoe reageerde U op al de advertenties van de Gemeente Sliedrecht en de burgemeester in het Kompas, de landelijke dagbladen, de radio en alle andere media over vaccineren? Ik proef hier veel selectieve verontwaardiging, blijkbaar mag er maar 1 mening verkondigd worden! Wees eens verdraagzamer en als de folder je niet aanstaat, gooi hem dan weg! Dat doe ik ook met de krant.

 6. Aan de anonieme brievenbezorger

  Afgelopen nacht waren wij aan de beurt

  Jammer van de brief,
  1e waarom moet dit midden in de nacht bezorgt worden ergens tussen 02:00 en 04:00?

  2e aanhef met beste ouders , kom erg ongelukkig over bij mensen die ongewenst kinderloos zijn

  Dan de inhoud, of ik zelf geen mening kan vormen. Daar heb ik dit soort schrijven zeker niet voor nodig

  Stop de polarisatie en ga gewoon respect vol met elkaar het gesprek aan respecteer elkaars meningen hierin

  En wees dankbaar dat je in Nederland woont. Met alle zorg en vrijheid. Stap uit je land of planty bubbel en kijk verder. Wereld wijd sterven duizenden kinderen door gebrek aan voeding , medische zorg, schoon drinkwater,oorlogsgeweld, kinderen die nooit naar de bioscoop, voetbalclub, school kunnen geen vermaak van game computers tv of sociale media. Wees dankbaar dat je wiegje en dat van je kinderen in Nederland stond en niet in b.v een sloppenwijk in Nairobie. Dus brief poster , wees open ga gewoon het gesprek aan maar stop met dit soort schrijven heimelijk en anoniem in mijn brievenbus te stoppen.

  Groet en een fijne dag

 7. @Complotdenkers!
  Als ik het goed heb, werd er ook niet moeilijk gedaan over andere vaccinaties (o.a. BMR DKTP). Deze hebben we bijna allemaal gekregen. Ook werd er niet moeilijk gedaan wanneer we tabletten en/of vaccinaties nodig hadden om naar het buitenland te kunnen reizen en verblijven. Bovendien heeft de overheid een zorgplicht. Wanneer een medicijn niet voldoende veilig is, zal men deze echt niet geven vanuit de Overheid en de Zorg. Wat schiet de overheid er mee op om een onveilig medicijn te geven, waardoor men zieker wordt en daardoor o.a. niet meer kan werken? Zo komt er niet meer voldoende geld in de schatkist en gaat Nederland failliet, waardoor de problemen nog groter worden dan waar we nu mee moeten dealen. Los van alles, hebben ze een bestaand griep vaccin gebruikt (die al 10 tallen jaren wordt ingespoten) en deze aangepast voor Corona. Hierdoor kon men in zo’n korte tijd een vaccin ontwikkelen tegen Corona. Prima als je het vaccin voor jezelf en/of voor je gezin niet wil, maar praat met (huis)artsen i.p.v. complottheorieën verder te verspreiden, waarvan je niet zeker weet of het wel of niet klopt.

 8. Goede brief. Nooit deze gifspuit geven aan kinderen!!!
  Gezond verstand gebruiken en vertrouwen op God!

 9. Mensen die hun kinderen met dit testvaccin laten prikken houden niet van hun kinderen.
  Ze vinden de vakantie belangrijker!
  Triest

 10. Goedzo zo’n brief en laat iedereen dan gewoon zelf nadenken!
  Elk verhaal heeft 2 kanten ook het vaccinatie verhaal zodat iedereen zelf een mening kan vormen ipv zonder nadenken het eenzijdige verhaal van onze overheid

 11. Vacinatie werk niet anders waren er geen boosters nodig je immuunsysteem moet het zelf doen een vacinatie geef je bouwstenen voor je immuunsysteem maar wat er precies in zit weet je niet moet geheim blijven voor minimaal 25 jaar big Pharma die ook geen aansprakelijkheid heeft als het fout gaat het proef vaccine wat in proef fase 2 zit nog 2 jaar weten ze pas wat het voor schade kan toebrengen programma Buitenhof we zijn proefkonijnen

 12. Vandenbossche? Laat me niet lachen. Echte virologen en andere artsen hebben
  de incorrecte uitspraken van deze veearts terecht al naar de prullenbak verwezen.
  Vandenbossche kan zelf niets bewijzen.

 13. Hou je kinderen in de gaten er komt een prikbus om je kind te vacktineren dus ik hoop dat ze de verstand ge bruiken van mij kinderen blijven ze af ze bouwen weerstand op en vacktineren doe ik niet aan mee ik ben mijn schoonvader er aan verloren aan een hersenbloeding mijn vader heeft hem ook ge haald en die werd in de avond heel erg benauwd en die bij werking voor kinderen ik walg van heel die vacktineren kind moet kind zijn en geen vaccinatie

 14. Lees ook even berichten uit het buitenland en experts hier in Nederland en het buitenland.
  Als je afweersysteem goed is en je laat je 3 keer vaccineren per jaar.
  Behalve voor ouderen mensen of mensen die heel ziek zijn.
  Waar het immuunsysteem slecht is.
  Word je juist ziek.
  Je immuunsysteem gaat eraan.
  Omdat je lichaam zelf ook immuunsysteem heeft en dit daardoor niet goed meer werkt.
  Je word daardoor steeds zwakker.

 15. Is dhr/mw De Wit ook in staat om aan te tonen? Kan worden aangetoond dat wat vaccinoloog en viroloog Geert Vandenbossche beweert ongegrond is? De schrijvers van de brief zijn niet stellig, zetten echter wel vraagtekens. En als er ook maar enige twijfel over is, waarom zou je dan je kind laten vaccineren als er wél bewezen (ernstige) bijwerkingen zijn?

 16. Als je gelooft dat je immuunsysteem slechter af is door vaccineren ben je juist
  niet objectief. Want daar klopt geen fluit van.

 17. Het is gewoon raar dat mensen hun mening niet mogen geven als ze die twijfelachtige vaccins niet willen of eraan twijfelen, zoals ik. Ik ken zoveel mensen met goed verstand die zeggen dat het immuunsysteem er zelfs slechter mee af is. Het lijkt me ook heel anders als je een stuk ouder bent, maar om nou m’n kinderen te vaccineren voor de griep!! Come on! Wie is er hier niet objectief zeg. Sjonge. Je blijft dan toch altijd achter de feiten aanhobbelen?? Allemaal schijnveiligheid en geldklopperij. Ik geloof er niet in.

 18. Als je alleen maar geluiden voor vaccinatie en bolsters en angst mag laten horen, is dat erg saai. Is er nog vrijheid in het land? Mensen die op angst en adrenaline leven, worden vlug ziek. Mensen zijn vrij, ik ben vrij, laat mij niet door angst ketenen, zelfs niet voor ziekte, handicap of dood. Mensen die bang zijn, kunnen vrij nadenken, willen jullie dat niet ook?

 19. Persoonlijk vind ik de brief , die ik zelf in de bus heb gekregen zeer ‘merkwaardig’. Ondertekend met onbekende personen. Bij mij bekroop het gevoel dat hier ‘intimidatie’ een rol moest gaan spelen. Terwijl ik denk dat menig ouder zelf goed kan beslissen over herbergen kind. Ik zeg altijd maar zo, laat je goed informeren bij de juiste instanties en de juiste kanalen daarvoor bedoelt.

 20. Ik was er juist heel erg blij mee. Want ik heb al langer een raar gevoel bij de gang van zaken hoe dingen opgedrongen worden. De politiek slaat een weg in. En het lijkt alsof ze, tegen beter weten in, niet durft los te laten als iets toch niet blijkt te werken. Geld? Gezichtsverlies? Ik zou het niet weten, maar als ouder zit je er maar mooi mee. Voor jezelf kiezen voor vaccinatie, is nl. heel wat anders dan voor je kind!

 21. Mooi tegengeluid! En zeker goede argumenten die goed onderbouwd kunnen worden (die onderbouwing is zo te vinden). Iedereen heeft recht op informatie, juist deze. Er zijn genoeg mensen die alleen horen: het is veilig voor kinderen. Hoe kunnen ouders en weloverwogen keuze maken als ze eenzijdig voorgelicht worden? Topactie.

 22. Waarom moeten we altijd mensen hebben die anderen proberen om te praten. Respecteer elkaars keuze. Hoe moeilijk kan het zijn Ik bemoei me ook niet met de opvoeding van een ander kind. Of wel dan?. Iedere ouder doet wat goed lijkt voor hun kind. Dus laat ze ook vrij en ga ze niet proberen over te halen om het niet te doen.

 23. ‘Zowel de voor- als achterzijde staat vol argumenten’

  Dat klopt niet. Er staan geen fatsoenlijke argumenten in die brief.
  Het is een hoop gebral zonder bewijs. Puur misinformatie.
  De link verwijst naar een dubieuze antivax-bron.

 24. Wel en héél eenzijdig verhaal achter de vermelde link in de tekst.
  Wat je ook kiest ; informeer je wel volledig en niet alleen maar op basis van dit soort eenzijdige informatie!
  Dit ook aan het adres van Sliedrecht24: blijven we wel objectief in deze, zoals fatsoenlijke journalistiek betaamd?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld