Sliedrecht wil net als Dordrecht opkoopbescherming invoeren

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Sliedrecht kijkt met een schuin oog naar wat ‘aan de overkant’ gebeurt. De gemeente Dordrecht wil voor alle bestaande woningen met een WOZ-waarde tot € 355.000,– opkoopbescherming invoeren. Dat houdt in dat kopers de woning zelf moeten bewonen. Ook de gemeente Sliedrecht werkt aan een voorstel. “Daar wordt met man en macht aan gewerkt om het snel in behandeling te krijgen van de gemeenteraad. We waren er al mee aan het werk, maar sinds 1 januari 2022 is er nieuwe wet- en regelgeving, die we graag meenemen in ons voorstel aan de raad”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen. 

Op deze manier maken starters en doorstromers meer kans op een koopwoning. Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft een voorstel al aan de gemeenteraad gestuurd. Afhankelijk van de behandeling in de raad kan de regeling daar in maart ingaan. Ook Sliedrecht wil iets soortgelijks regelen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Aanleiding is dat beleggers veel woningen opkopen en daarna verhuren. Daardoor hebben kopers meer concurrentie bij hun zoektocht en wordt het voor woningzoekenden moeilijker om een koophuis te vinden. Verscheidene gemeenten maken gebruik van de regeling, Dordrecht kiest daar ook voor. De gemeenteraad heeft al eerder aangedrongen op zo’n regeling. Sliedrecht volgt binnenkort.

5 gedachten over “Sliedrecht wil net als Dordrecht opkoopbescherming invoeren”

 1. Wat een onzin. Politiek geneuzel. Sliedrecht roept al jaren dat ze meer hoge inkomens willen in het dorp en vooral niet meer woningen voor lage inkomens.
  Komen er soms verkiezingen aan?

 2. Prima plan. Wat mij betreft tot 4 ton. Die investeerders denken alleen maar aan financieel gewi en niet de de mensen die al jaren ern huis willen kopen of huren.

  Heeft eigenlijk al veel te lang geduurd. Aanpakken die gasten!!

  Gewone burgers hebben ook geen rendement op hun spaarcentjes.

  Die investeerders/huisjesmelker weten wel hoe ze hun vermogen moeten laten groeien, zonder naar de medemens te kijken. Puur eige gewi .

 3. De prijs moet zeker verlaagd worden naar 200.000,—. Dan ben je van die zakkenvullers af. De investeerders in woningen, vragen geen huurprijzen conform de geldende huurprijzen van een woningbouwvereniging. Het zijn zakkenvullers. Alleen uit op eigen gewin. Aanpakken die gasten, zeker in deze tijd waar de woningnood hoog is.

 4. Prima plan dan wordt mijn huis nog meer waard, de prijzen gaan hierdoor alleen maar stijgen met een grens tot 355000,- als je nou een woning heb die voor 3ton te koop staat plaats je dan voor 355000,-
  Die grens is veel te laag tegenwoordig is 355000,- onderhand een starterswoning.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld