Vernieuwd en verjongd Merwede/Multiplaat legt koploper KCR over de knie

SLIEDRECHT – Voor het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat stond zaterdag 23 september 2023 de tweede thuiswedstrijd op het programma. Aan de Thorbeckelaan werd koploper KCR uit Ridderkerk ontvangen, die de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. Het publiek van beide ploegen was in grote getale op deze wedstrijd afgekomen.

Het was de taak aan Merwede/Multiplaat1 om de eer te redden voor de selectie. Op de foto Eveline Liefrink in fel duel met de aanvoerder van KCR. (Foto Merwede/Multiplaat)

Na twee nederlagen, die beiden een verschillend gevoel gaven, vooral de laatste was er eentje waar er zeker winstkansen lagen, was het belangrijk om de twee punten te pakken om zo nog in de strijd te blijven voor handhaving. De groei van het team was vorige week al te zien ten opzichte van de eerste wedstrijd. De grote vraag was dus of het vlaggenschip, die stijgende lijn kon doorzetten.

Prima treffers
De start was uitstekend en er stond een zeer gedreven ploeg die als collectief echt uitstraalde dat er maar één ploeg zou gaan winnen. Na ruim tien minuten stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Met wederom strak verdedigen werd er niet veel weggegeven en eindelijk viel het aanvallend wel een keer, zonder lange periodes waarin niet gescoord werd. De scores werden ook goed over verschillende schijven verdeeld, maar het was aanvoerder Jeffrey van Son die de ploeg aan de hand meenam met prima treffers. Via 9-4 werd de rust bereikt met een 11-7 stand. In de rust werden de terechte complimenten aan de ploeg uitgedeeld door de technische staf maar direct werd ook aangegeven dat 1 helft goed spel niet genoeg zou zijn voor de overwinning tegen deze ervaren ploeg. Dat was namelijk vorige week al gebleken toen Merwede/Multiplaat in de rust ook voor stond.

Tekst gaat verder onder foto.

Voorsprong
De tweede helft begon qua spel weer goed, alleen waren het de gasten die de eerste twee goals maakten en dus nog steeds in de wedstrijd zaten. En toch voelde en zag je dat de thuisploeg sterker was en dit kwam tot uiting in een 15-10 voorsprong met nog dertien minuten te gaan. Met enkele wissels probeerde KCR wat te forceren, maar het was Merwede/Multiplaat die gedurende de laatste 10 minuten verdedigend als één blok stond en zo verdiend aan het langste eind trok. Het was mooi om te zien dat de jonge thuisploeg, met vrijwel alleen talenten uit de eigen jeugd, de wedstrijd volwassen uitspeelde. En met een 16-12 eindstand heerste er dan ook grote tevredenheid.

Tegen Albatros
Zaterdag 30 september 2023 wacht de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen Albatros. Deze return wordt er eentje om revanche te nemen voor de eerste wedstrijd, die duidelijk werd verloren. Als dezelfde drive er weer is, kan er wellicht weer wat moois gebeuren. Aanvang van de wedstrijd is om 15.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld