Verkeersveiligheid Ouverture heeft aandacht van college

SLIEDRECHT – De verkeersveiligheid op de Ouverture kan beter! Vaak wordt er te hard gereden en ook gaat er veel verkeer over de doorgaande weg in wijk Baanhoek-West, in Sliedrecht-West. Half juli 2021 stelde raadslid Vincent Prins (CDA) onder meer daarover vragen aan het College van B & W. Het college zegt nu dat de weg en de verkeersveiligheid in beeld zijn en er verschillende maatregelen een optie zijn om de situatie te verbeteren.

Dit is een archieffoto. Tussen de bomenrij loopt de Ouverture. In de weg zijn recent sensoren geplaatst. “We doen mee met een pilot van het bedrijf Parkeagle. Deze sensoren meten de snelheden en intensiteiten van het passerend verkeer”, schrijft het college, dat in de loop van augustus 2021 denkt de beschikking te kunnen hebben over de data. “Dan krijgen we een objectief beeld van het verkeer op de Ouverture. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het college gaat eerst meten, want ‘meten is weten’. “We zullen de resultaten sowieso bespreken en afstemmen met de politie. Met hen kunnen we overleggen of handhaving een optie is. Wat betreft welke fysieke maatregelen we eventueel kunnen gaan treffen, is nu nog niet gesproken. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Brug
Bij het Bernsteineiland wordt de fietsbrug tegenover de Rondo aangelegd. De ontwikkelaar geeft aan, zo bericht het college aan Prins, dat de bruggenbouwer indicatief eind augustus/ begin september 2021 heeft aangegeven. College: “Het is nog niet duidelijk op welke datum er concreet gestart wordt met de aanleg van de fietsbrug.” Als het gaat om een veilige oversteekplaats voor fietsers op de Ouverture bij de toekomstige fietsbrug heeft het verkeer op de Ouverture voorrang op het overstekend/ kruisend fietsverkeer én kunnen (brom)fietsers gefaseerd oversteken in het bestaand ontwerp. “Een belangrijke voorwaarde voor een veilige oversteek is dat de snelheid op de Ouverture niet
hoog ligt”, aldus het college, “Voor al het verkeer (langzaam en gemotoriseerd) geldt dat zij veilig over moeten kunnen steken. Het aanleggen van 50 km plateaus/ drempels zou een bijvoorbeeld een maatregel kunnen zijn, wanneer de snelheid ter plaatse te hoog is.”

7 gedachten over “Verkeersveiligheid Ouverture heeft aandacht van college”

 1. Alle rechte straten worden als racebaan gebruikt. Geen politie, geen handhaving, geen beperkende maatregelen of camera’s….
  Benieuwd naar reactie van de hoge heren als ze zélf een familielid verliezen door zo’n patser!!

 2. Gebrek aan politie in heel sliedrecht veel palen leggen om politie nergens te bekenen

 3. Heel naïef geweest.
  Het is bizar wat wij zien aan motoren op het achterwiel.
  Tot aan race van de ketelweg naar de laatste rotonde en weer terug naar de ketelweg.
  Knallende uitlaten waarbij de hond gelijk tegen het plafond zit.
  Of als je buiten loopt totaal in paniek alleen nog maar naar huis wilt.
  En dan is Boskalis nog niet in gebruik wat wel weer in bedrijf gaat met honderden werknemers.

 4. We zijn verhuisd vanuit een andere gemeente naar Baanhoek-West (de Rondo, grenst aan de Ouverture).
  Geeft echt veel geluidsoverlast, (heel) veel verkeer en de Ouverture wordt inderdaad als een racebaan gebruikt met alle overlast van dien.
  Wordt ook (te) hard gereden en is niet veilig.

  Wat ons betreft graag z.s.m. de 50 km plateaus/ drempels als maatregel aanleggen met enkele flitsers ter plaatse!

 5. Meten = weten!

  Dus … als je in de vakantie meet, dan weet je hoe het in vakanties gaat!!

  Wordt er ook gemeten als de vakantie voorbij is???

 6. Nu we het toch over te hard rijden hebben. Autos en bussen op de busbaan van de Sonate rijden zeker niet de 30 km die eigenlijk hoort, graag ook hiervoor een oplossing. Er wonen
  in de wijk veel kleine kinderen en op een dag gaat het een keer echt goed mis.

 7. De ouverture wordt gewoon als racebaan gebruikt. Heel vaak komend van af de ketelweg staan ze na de rotonde even stil en als er dan ruimte is trekken ze op om zo snel mogelijk aan het eind te zijn. Gebeurd dagelijk met veel kabaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld