Klassieke autoliefhebbers verzamelen zich langs Schuttevaerkade

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Wat als een Appgroep ‘OLDTIMERS SLIEDRECHT’ was begonnen, mondde woensdagavond 21 juli 2021 uit in een eerste kennismakingsbijeenkomst langs de Schuttevaerkade. Zo’n vijftien liefhebbers van klassieke auto’s verzamelden zich met hun heilige koe langs het water aan de Havenstraat. Initiatiefnemer Kees Mijnster (68) stond er met een grote grijns op zijn gezicht naar te kijken.

Veel bekijks trekt de Oldsmobile Cutlass Convertible met V8-motor uit de begin jaren ’70 van de vorige eeuw. Het geluid van de V8-motor brengt bij echte liefhebbers een gevoel van euforie teweeg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Kees Mijnster – zelf in het bezit van een Citroën 2CV6 Charleston uit 1981 – maakt met verschillende andere Citroënliefhebbers regelmatig toertochten vanuit Sliedrecht. Enkele weken geleden kwam hij op het idee dat het wel leuk zou zijn om met andere Sliedrechtse oldtimereigenaren iets gezamenlijks te gaan doen. Na opstart van de Appgroep ging het als een lopend vuurtje en steeds meer enthousiaste liefhebbers meldden zich aan, inmiddels zo’n twintig in getal. De tijd was rijp om elkaar te ontmoeten.

Tekst gaat verder onder tweet.

Anekdotes
Er stond verder onder andere een Mercedes-Benz 230 Coupé uit 1977, een Volvo PV544 ‘Katterug’ uit 1960 en een DAF 46 uit 1975. Alle bezitters stelden zich voor en gaven een toelichting over hun klassieker. Dit leidde tot leuke anekdotes en smakelijke verhalen. Er waren twee enthousiastelingen die met alternatieve voertuigen waren gekomen. De klassiekers van beiden – een Opel Manta uit 1985 en een Maserati Mexico uit 1968 – staan momenteel in de garage voor restauratie. De een kwam met een ‘youngtimer’, een felrode Fiat 500 Abarth 695 Tributo Ferrari. Dit is een ‘bommetje op wielen’ met 180 pk. De ander kwam vanaf Baanhoek aanpruttelen op een Motobécane bromfiets van 82 (!) jaar oud. Dit zorgde voor bewonderende blikken en veel hilariteit.   

Toertocht
Het is de bedoeling om later dit jaar – op zaterdag 4 september 2021 – een toertocht te organiseren voor Sliedrechters met hun klassieker. De start is om 10.00 uur. Als startpunt is weer gekozen voor de Schuttevaerkade. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor de toertocht. Dat kan per e-mail: [email protected] (Kees Mijnster)

1 gedachte over “Klassieke autoliefhebbers verzamelen zich langs Schuttevaerkade”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld