Verkeersborden worden schaars in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht gaat 74 overbodige verkeersborden langs de hoofdwegen verwijderen. Dat bericht de gemeente dinsdag 19 april 2016. Het besluit heeft het college van B&W genomen na een onderzoek naar de verkeersborden in het dorp.

Het plan om verkeersborden te verwijderen komt voort uit het ‘Actieplan Vermindering Regeldruk’ dat in oktober 2015 is gepresenteerd. De verkeersborden worden volgens planning nog voor de zomer verwijderd. In de tussentijd moeten hiervoor de nodige verkeersbesluiten genomen worden. (Foto Sliedrecht24)

Tijdens het onderzoek is volgens de gemeente naast overbodige verkeersborden ook gekeken naar borden die verplaatst moeten worden of borden die ontbreken. Het resultaat daarvan is dat naast het verwijderen van 74 borden er 24 borden verplaatst worden en 8 nieuwe borden bij komen. Naast officiële verkeersborden gaat het ook om bijvoorbeeld bouwborden en zogenaamde ‘mottoborden’ die al te lang op dezelfde plek staan en nauwelijks effect meer hebben. 

Overzichtelijker
In december 2015 maakte het college met een aantal gemeenteraadsleden een fietsronde door het dorp om naar overbodige verkeersborden te kijken. Deze informatie is meegenomen in het onderzoek. Wethouder Hanny Visser (verkeer): “We willen hiermee onduidelijke situaties langs de hoofdroutes oplossen. Verkeersborden moeten de automobilist juist duidelijkheid geven en de verkeerssituatie overzichtelijker maken. Als dat niet het geval is, kunnen borden beter verwijderd worden. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede.”

Concrete stappen
Naast het verbeteren van de verkeersveiligheid draagt het verwijderen van overbodige verkeersborden ook bij aan het verminderen van overbodige regels. Daarom is het opgenomen in het Actieplan Verminderen Regeldruk. Na het schrappen van overbodige regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) – waar de gemeenteraad nog een besluit over moet nemen – is dit het tweede project uit het actieplan. Wethouder Len van Rekom (deregulering): “Zo laten we zien dat we concrete stappen zetten om Sliedrecht te verlossen van overbodige regeltjes. Naast de APV en verkeersborden bekijken we momenteel ook of we de procedures rond het aanvragen van vergunningen eenvoudiger kunnen maken.”

5 gedachten over “Verkeersborden worden schaars in Sliedrecht”

  1. 30km bord zou ik niet in een woonerf zetten. Je mag daar namelijk maar stapvoets (komt tegenwoordig neer op max 15km per uur).

  2. Welke overbodige regeltjes?
    Zullen wij dat maar gewoon zelf als bewoners bepalen?
    Dan kan de gemeente daarna het beleid ten uitvoer brengen, zoals gewenst door de bevolking.
    Gevraagd een bord op de rivierdijk oost : einde snelweg 😉 🙂

  3. Ik hoop dat bij het station een groot aantal borden weggaan en niet alleen in de Baanhoek, ik ben benieuwd …

  4. Misschien kunnen er wat meer 30 km borden op de Baanhoek neergezet worden, want de meeste automobilisten zien ze denk ik niet. Er wordt meer 50 / 60 km gereden dan de 30 km die is toegestaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld