‘Vergunning bouw Burger King afgegeven’; Initiatiefnemer kan nog niets beloven

SLIEDRECHT – Een vergunning voor de bouw van Burger King en een tankstation met nieuwe brandstoffen als waterstof is door de gemeente Sliedrecht volgens wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare ruimte, Mobiliteit en Bereikbaarheid, afgegeven maar vastgoedondernemer en initiatiefnemer Tonnie van Peperstraten Beheer B.V. uit Oude Tonge wil over een aanvangsmoment eigenlijk nog niets zeggen.

Op het stuk groen naast de snelweg A15 bij de afslag Sliedrecht-West, aan de Papendrechtse zijde, moet een Burger King restaurant komen en een Greenpoint. Dat is nog altijd de bedoeling. Er is nog altijd geen zicht op aanvang van het project. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24) 

Tekst gaat verder onder foto.
Deze plattegrond geeft een overzicht van hoe het wegrestaurant van hamburgerketen Burger King en de directe omgeving eruit moet gaan zien. (Tekening via gemeente Sliedrecht)

 “We kunnen nog niets toezeggen of beloven. We zijn te afhankelijk van allerlei factoren voor een eventuele aanleg, neem de stikstof-voorwaarden”, zegt woensdag 2 november 2022 een woordvoerder van het bedrijf op Goeree-Overflakkee.

Eerste langs snelweg
Wethouder Spek hoopt dat in 2023 een aanvang kan worden gemaakt met de bouw van zowel de Burger King als een Greenpoint. “Daar zullen duurzame brandstoffen te koop zijn. Er staat onder meer een waterstof vulpunt gepland. Ik denk dat dit de eerste is langs de snelweg A15”, aldus Spek. Wel loopt er volgens de wethouder een discussie over de aanleg van een veilig fietspad nabij de toekomstige bouwplaats. “Op het fietspad na zijn er geen belemmeringen meer vanuit de gemeente Sliedrecht”, zegt Spek.

2 gedachten over “‘Vergunning bouw Burger King afgegeven’; Initiatiefnemer kan nog niets beloven”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld