Leerlingen van Johannes Calvijnschool ruimen bladeren op

SLIEDRECHT – Onder het motto Afgevallen Blad Composteerders (ABC) hebben leerlingen van groep 8B dinsdag 1 november 2022 massa’s afgevallen plataanbladeren in de daarvoor bestemde composthokken gestopt.

Aan de Adriaan Volkersingel werkten de leerlingen in groepen van vijf samen om zoveel mogelijk bladeren te verplaatsen. ‘Handen uit de mouwen!’ Twee aan twee stopten zij een blauwe vuilniszak vol met blad en eenmaal vol brachten ze die naar de overkant van de Singel waar de ‘composthokken’ stonden. (Foto Johannes Calvijnschool)

Na een biologieles over composteren en te horen hoe waardevol het is om bladeren niet zomaar op te ruimen maar te gebruiken als onder andere compost, verplaatsten zij naar de Adriaan Volkersingel waar het trottoir vol lag met bergen afgevallen blad.

Tekst gaat verder onder foto.

Onderling rouleerden de leerlingen zodat altijd één van het vijftal een geel hesje aan had en op het verkeer lette zodat groepsgenoten veilig konden oversteken. (Foto Johannes Calvijnschool)

Gelukkig had de gemeente de – al redelijk gevulde composthokken – geleegd, zodat groep 8B duizenden en nog eens duizenden bladeren een herbestemming kon geven.

2 gedachten over “Leerlingen van Johannes Calvijnschool ruimen bladeren op”

  1. Dit is nog eens een praktische biologieles dan! Goed bezig jongens en meiden!
    En mooi die samenwerking m.b.t. de veiligheid!

  2. Goed jullie best gedaan meiden/jongens 🔝
    Er lag inderdaad heeeeeeel veeeeel 💪💪

Plaats een reactie

*=Verplicht veld