Oishi Fusion
VeiligGoed

Verenigde kerstnachtdiensten zetten kerst ‘in ánder Licht’

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Dinsdagavond 24 december 2019 – kerstavond – zijn twee kerstnachtdiensten gehouden in samenwerking tussen de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk. De diensten waren in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt en de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat. Predikanten waren Johan Sparreboom en Alexander Veerman. In beide diensten wisselden zij elkaar af in het programma dat in beide diensten als thema had ‘In een ánder Licht’.

De kwalitatief hoogstaande muziek en zang van Praiseband All-in-One ontlokte bij Gerard de Haan de opmerking: ‘Het leek wel een Reli-theater’. De violen waren een streling voor de oren. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tijdens de vroege dienst om 20.30 uur in de Grote Kerk verleende het Alblasserwaards Vocaal Ensemble muzikale medewerking. Het orgel werd bespeeld door Jaco van de Graaf. Het Ensemble zong onder andere ‘Nativity Carol’ en ‘A Christmas Blessing’.

Tekst gaat verder onder tweet.

Praiseband All-in-One bracht onder andere de nummers ‘In ons hart geboren’ (Sela) en ‘It’s about the cross’. De praiseband begeleidde ook de samenzang. In beide diensten werd uiteraard het bekende kerstevangelie uit Lucas voorgelezen.

2 gedachten over “Verenigde kerstnachtdiensten zetten kerst ‘in ánder Licht’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld