Verbeek nieuwe trainer/coach eerste elftal v.v. Sliedrecht

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In het nieuwe seizoen van de voetbalvereniging Sliedrecht zal ook een nieuwe trainer/coach aan het roer staan. Marco Verbeek, die na drie jaar het rood-wit van GJS Gorinchem verruilt voor het blauw-wit van Sliedrecht is de opvolger van de naar Achilles Veen vertrokken Dennis van der Steen.

Marco Verbeek is geen nieuwkomer in de trainerswereld. De 39-jarige inwoner van Culemborg is sinds 1999 actief als trainer en heeft op alle niveaus en leeftijdscategorieën zijn sporen verdiend. Niet alleen als jeugdtrainer bij amateurclubs, maar ook bij BVO’s heeft hij de nodige kennis en ervaring opgedaan. (Privéfoto Marco Verbeek)

Verbeek is een ambitieuze sportman, die de lat voor zichzelf en zijn spelers hoog legt en niet schroomt om zijn ambities uit te spreken. Een bijzonder aspect van Verbeek is wel de minutieuze bestudering van spelsituaties. Zo heeft hij bijvoorbeeld een artikel gepubliceerd genaamd ‘iedere corner is een kans’, waarbij hij doelt op de voordelen die uit diverse dode spelmomenten kunnen worden gehaald.

Mooie uitdaging
Zelf vindt Verbeek het “een eer, een genoegen en een hele mooie uitdaging” om bij Sliedrecht aan de slag te gaan. Deze stap past precies in de opbouw van zijn trainerscarrière, die startte bij de jeugdelftallen en uiteindelijk naar de top van het amateurvoetbal zou moeten leiden.

Goede bekende
De nieuwe trainer zal worden geassisteerd door Ronald den Ouden, die zelf als speler en later ook als trainer van het tweede elftal een goede bekende is van Sliedrecht. De trainingen beginnen dinsdag 19 juli 2022 met een grote groep van alle eerste en tweede elftalspeler tezamen met de nieuwkomers en overgekomen jeugdspelers. In augustus 2022 wordt een splitsing gemaakt voor het eerste en tweede team.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld