Veel belangstelling voor lezing Boer in Nationaal Baggermuseum

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Hét Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk verheugt zich al langere tijd op toenemende belangstelling tijdens lezingen, die zij met enige regelmaat organiseren. Dat was zaterdag 18 februari 2023 ook weer het geval tijdens een boeiende lezing door Gerrit Boer over Dubai en de ontwikkelingsgeschiedenis ervan tot toeristische parel van de wereld. 

Gerrit Boer, zelf oud-baggeraar en tegenwoordig rondleider van het museum, weet de aanwezigen te boeien met zijn aansprekende verhaal over Dubai met onder andere de ontstaansgeschiedenis van de Palmeilanden. Interactie met en af en toe een grap richting de zaal houdt iedereen ‘bij de les’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ruim vijftig bezoekers luisterden aandachtig naar zijn verhaal. Gerrit Boer werkte zelf namens internationale waterbouwer Van Oord in Dubai bij extreme temperaturen tussen 40 en 50 graden Celsius.

Tekst gaat verder onder foto.

Rol baggerindustrie
Van Oord heeft een belangrijke steen bijgedragen tijdens de aanleg van Palm Jumeirah, The World en andere kunstmatige eilanden. Dubai, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten, op zo’n zes uur vliegen van Nederland, heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een hypermoderne stad met de hoogste, grootste en mooiste hotels en winkels. Door de aanleg van de twee Palmeilanden – door Van Oord en Jan de Nul Group – is de strandlengte van de stad énorm uitgebreid. De baggerindustrie speelde daarin de hoofdrol. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld