Politieke partijen steunen actiegroep ‘Gezondheid voor Alles’ bij 150e protest

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Voor de poort van Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht zijn zaterdagochtend 18 februari 2023 voor de 150e keer door actievoerders emmertjes met ‘vervuilde grond’ gestort. Een aantal van hen is betrokken bij de Sliedrechtse actiegroep ‘Gezondheid voor Alles’. 

Niet alle politieke partijen uit Sliedrecht lieten zaterdagmorgen hun neus zien bij het ‘jubileumprotest’. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Ook een aantal politieke partijen liet hun neus zien (de Provinciale Statenverkiezingen komen er voor een aantal aan half maart 2023 – red.). Vanuit Sliedrecht waren vertegenwoordigd: PvdA Sliedrecht, D66 Sliedrecht, PRO Sliedrecht en Slydregt.NU. Gedeputeerde Anne Koning (PvdA) van Wonen, Ruimtelijke Ordening, Recreatie en Sport bij de Provincie Zuid-Holland en lijsttrekker bij de socialisten was er ook bij. 

Tekst gaat verder onder foto.

Niet met 150 emmers, want dat was voor de actievoerders een logistiek probleem, maar met 150 kilo (= 15 emmers – red.) vervuilde PFAS grond uit Sliedrecht stonden ze voor de poort. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Dicht hoeft Chemours niet van de actiegroep, maar meer milieuvriendelijker. Ook willen ze dat zaken vanuit de overheid beter worden geregeld.

3 gedachten over “Politieke partijen steunen actiegroep ‘Gezondheid voor Alles’ bij 150e protest”

  1. @Beste Harry Vos. Heel vervelend dat je die vreselijke ziekte heb moeten doormaken dat gun je niemand. Zover ik heb begrepen komt in Sliedrecht alleen huidkanker meer gemiddeld meer voor als in de rest van Nederland. Ga maar eens bewijzen dat dit aan Chemours/DuPont ligt. Weten we wat bij de HVC uit de pijp komt. Denk je nu echt als Chemours oprot het probleem opgelost is ? Heel veel van de vervuiling komt uit het verleden. Vergund door onze overheid. Begrijp niet dat de actiegroep daar ook geen emmertjes leeg kiept. De laatste jaren is de uitstoot gigantisch terug gebracht, natuurlijk moet het terug naar nul. Wat natuurlijk voor iedere emissie geld. Als Chemours weg is houden we DuPont en Dow over en wat denk je van de HVC is er al eens onderzocht wat daar uit de pijp komt? En wat te denken van hemelsbreed iets verder; Moerdijk. Volg dit al jaren lees ook dat PFAS onder hoge temperatuur bij Indaver verbrand wordt. PFAS zit in ons afval. Hoe wordt hier door HVC mee omgegaan. Stel je eens voor dat zoals jij zou wensen dat de fabrieken aan de overkant oprotten, mogelijk dat een PFAS verbod hierbij gaat helpen. En dan ? Wat gaat er dan gebeuren met die locatie die mi ook ernstig vervuild is ?

  2. Met softe acties bereik je niks bij dit soort semi-criminele vuil-uitstoters .
    Ze zullen zich wel ergeren aan het feit dat ze iedere keer de straat weer aan moeten vegen als onze protesterenden langs geweest zijn .
    Wordt het niet eens tijd dat de overheid in touw komt ?
    De vervuiling is gigantisch , tot Schoonhoven aan toe is de rotzooi die Chemours uitstoot te meten .
    En dat alleen nog maar via de lucht .
    Via de waterwegen is tot aan de kust de rotzooi meetbaar .
    En wat doet de overheid ?
    NIKS , HELEMAAL NIKS !
    Dat soort bedrijven heeft een soort machtspositie opgebouwd .
    Werkgelegenheid , onroerend-goedbelasting , etc . De gemeente Dordrecht bibbert voor de consequenties .
    Nou er is overal een tekort aan personeel , dus dat zal geen probleem zijn als ze oprotten . En die onroerend-goedbelasting wordt ook wel gecompenseerd door woningbouw als ze opmieteren .
    Dat de burger in de verre omgeving de dupe is , interesseert ze geen moer .
    De aandeelhouders des te meer .
    Kanker komt in onze omgeving heel veel voor .
    Mijn buurman is er aan overleden , zelf heb ik het voor de derde keer gehad , nu .
    Wanneer houdt dit op ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld