‘Vecht terug tegen Parkinson’ met Pakinson Boxing bij SMC Sliedrecht

SLIEDRECHT – Parkinson Boxing is een actieve groepstraining gericht op balans, uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie. Door de complexe en intensieve beweegvormen worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van stofjes (neurotransmitters) die het brein helpen om bewegen makkelijker te maken. De lessen vinden telkens op donderdagmiddag plaats op bij Sport Medisch Centrum (SMC) Sliedrecht aan Benedenveer 1.

Mirjan de Vos is ruim tien jaar werkzaam als fysiotherapeut bij PMC Twigt en aangesloten bij ParkinsonNet. Hier samen met Jolanda Scholten. (Eigen foto’s)

In 2016 heeft Mirjam de Vos haar Master geriatrie fysiotherapie met succes afgerond. Daarnaast heeft zij diverse scholingen gevolgd bij ParkinsonNet, onder andere de cursus ‘Boksen bij Parkinson’. De Vos: “Vanuit ons gezamenlijk doel om mensen vitaal en in balans te houden slaan PMC Twigt en Cardio Boxing Ambacht de bokshandschoenen ineen. De boksoefeningen worden ‘non-contact’ uitgevoerd. Denk aan circuittrainingen, behendigheid of voetenwerk. Maar ook dubbeltaken en oog-handcoördinatie.” Samen met Jolanda Scholten geeft De Vos de Parkinson Boxing trainingen aan een kleine besloten groep (max. 8 deelnemers). Scholten is eigenaar van CardioBoxing Ambacht en tevens leefstijlcoach en CardioBoxing instructrice. Verder heeft zij al ruim 25 jaar ervaring in diverse vechtsporten.

Aanmelden
Onderzoek naar de trainingen laat positieve effecten zien op het dagelijks functioneren van mensen met Parkinson. Daarnaast ervaren deelnemers de training als een goede uitlaatklep. “Je bokst uzelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen de kwaliteit van leven”, aldus De Vos. Wil je deelnemen aan Parkinson Boxing? De Vos: “Maar ben je nog niet eerder bij ons behandeld, dan doen wij altijd een uitgebreide intake. Tijdens de intake kunnen wij beoordelen of u kunt deelnemen aan een proefles.” Aanmelden of meer informatie krijg je door te mailen naar: [email protected] of door te bellen met tel. 0184-414320. 

1 gedachte over “‘Vecht terug tegen Parkinson’ met Pakinson Boxing bij SMC Sliedrecht”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld