Vanwege ontbreken afzettingen of omleidingen hinder asfalteringswerkzaamheden

SLIEDRECHT – Het was keurig aangekondigd door de gemeente in ‘Werkzaamheden aan openbare weg en mogelijke hinder‘ maar toch overviel het gisteren vroeg in de avond verschillende automobilisten. De asfalteringswerkzaamheden Deltalaan / Thorbeckelaan.

De werkzaamheden in beeld. Deltalaan-noord ter hoogte van bushalte/splitsing met Lekstraat is nog niet helemaal klaar. Daar moet de toplaag nog worden aangebracht. (Foto ooggetuige / Sliedrecht24)

Het ter plaatse aankondigen op een bord met de werkzaamheden enkele dagen voor de werkzaamheden had een verstandige oplossing geweest. Daarnaast omleidingen instellen.

Doorsteek
Doordat de gemeente Sliedrecht geen afzettingen had neergezet, liep het verkeer komende vanaf de Craijensteijn in een fuik en stond geruime tijd stil. Dat was op z’n minst niet handig. Een tankwagen moest een doorsteek maken in de middenberm naar de andere rijbaan, terwijl het tegemoetkomende verkeer dat moet hebben verrast, omdat een bord ontbrak dat dit ging gebeuren.

Tekst gaat verder onder foto.
De situatie op de Deltalaan gezien vanaf de rotonde. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Werklui
Ook later op de avond stonden er nog geen afzettingen. Omdat ook een bepaald moment een verkeersbrigadier ontbrak om verkeer tegen te houden of om te leiden, reed het verkeer ook de andere kant op de Deltalaan vast. Dat moet ook voor de werklui een hindernis zijn geweest. Op de Thorbeckelaan ontbrak een tijdelijke afzetting bij een stuk asfalt dat uit de weg was geslepen. Het was rommelig.

4 gedachten over “Vanwege ontbreken afzettingen of omleidingen hinder asfalteringswerkzaamheden”

  1. De gemeente Sliedrecht is toch verantwoordelijk hadden borden neer moeten zetten dat stukje asfalt is zo gedaan moet 2 tot 3 uur afkoelen voordat er weer verkeer overheen kan

  2. Je kan toch borden lezen?
    Ok ok de verkeersregelaar op de rotonde had iets duidelijker mogen zijn.

  3. Het zal ongetwijfeld wel in de wekelijkse berichtgeving van de gemeente Sliedrecht hebben gestaan, maar op donderdagavond was het toch echt wel even schrikken toen zomaar ineens een tegenligger op de Deltalaan verscheen. Dat was inderdaad niet handig geregeld door de uitvoerders van het werk, sterker: het was gewoon onnodig gevaarlijk!

  4. De gemeente Sliedrecht moet burgers eerder inlichten over mogelijke werkzaamheden of wijzigingen …er gaat veel verkeerd!!
    Is dit per ongeluk….???

Plaats een reactie

*=Verplicht veld