Van Rossum treedt toe tot fractie VVD Sliedrecht als burgerraadslid

SLIEDRECHT – Martin van Rossum (VVD) wordt dinsdag 28 september 2021 geïnstalleerd als burgerraadslid. Hij versterkt de liberale fractie naast burgerraadslid Thea de Ruiter-van den Dool, raadslid Sjors van Wijngaarden en fractievoorzitter Roelant Bijderwieden. 

Martin van Rossum (30) werkt als projectleider Binnenstad bij de gemeente Waalwijk. Eerder was hij politiek actief in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, waar hij als fractievoorzitter in de raad zat. (Eigen foto)

Van Rossum is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam en hij woont sinds drie jaar samen met mijn vriendin in Sliedrecht. In zijn jonge(re) jaren was hij al veel in Sliedrecht te vinden. Van Rossum: “Ik heb gevolleybald bij Sliedrecht Sport en heb onder andere in de horeca bij partycentrum De Lockhorst gewerkt. Sinds dit jaar werk ik als projectleider Binnenstad bij de gemeente Waalwijk. De jaren daarvoor was ik adviseur economische zaken. Toen hield ik mij o.a. bezig met de ontwikkeling van alle winkelgebieden, bedrijventerreinen en de meubelboulevard.”

Samenwerking
Als projectleider Binnenstad houdt Van Rossum zich nu bezig met zowel de ruimtelijke als economische ontwikkeling in de binnenstad. “Dat is een heel diverse functie, waarbij ik samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars moet zorgen dat de binnenstad klaar is voor de toekomst. Dat doen we door onder andere te werken aan de herontwikkeling van een winkelcentrum, de openbare ruimte aantrekkelijker en duurzamer te maken en het toevoegen van (veel) woningen in de stad door zowel nieuwbouw als het transformeren van leegstaande winkels”, vertelt Van Rossum aan online krant Sliedrecht24. 

Kennis en ervaring
Het mooie aan de gemeenteraad is volgens hem dat je bezig bent met je directe (leef)omgeving. Van Rossum: “Het gaat om je eigen woonplaats. In Sliedrecht liggen er met de (her)ontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein, de doorontwikkeling van de Kerkbuurt, de woonboulevard en de grote opgave voor het bouwen van ruim 2000 woningen (bijv. Watertorenterrein) grote uitdagingen. Daarvoor kan ik mijn kennis en ervaring over de ontwikkeling van een binnenstad, woningbouw en bedrijventerreinen goed inzetten.” Martin van Rossum zat eerder vier jaar in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam. “Daar heb ik mij bezig mogen houden met allerlei verschillende dossiers, zoals de decentralisatie in het sociale domein en de toetreding tot de Drechtsteden. Daardoor heb ik ook ervaring met andere uitdagingen, die spelen in dit dorp. Ik lever graag mijn bijdrage als burgerraadslid door de VVD- raadsleden Van Wijngaarden en Bijderwieden te ondersteunen”, laat Van Rossum weten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld