Oishi Fusion

Van kerstboom tot hoop hout met naalden

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Ze lagen op sommige plaatsen deze week al op straat. Uit huis gezet! De kerstboom. Natuurlijk kon je deze zelf na ‘de gezellige dagen’ naar het milieupark brengen om te laten vernietigen. Maar je kon de boom vrijdag 8 januari 2021 ook op de plaats leggen, waar normaal het vuil wordt opgehaald. De gemeente Sliedrecht deed vrijdag een ronde om de bomen daar op te halen voor vernietiging op de gemeentewerf. 

De kerstbomen werden op het terrein van de gemeentewerf neergestort en ze werden vervolgens door de hakselaar fijngemalen, vernietigd. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Eén van de werfmedewerkers stelde zo’n twintig kerstbomen met kluit veilig. Die worden binnenkort ergens langs de Tiendweg en/of Parallelweg weer in de grond gezet.

Geur
Het liep dit jaar anders dan andere jaren. Normaal konden de bomen tegen een kleine vergoeding worden ingeleverd op verschillende plaatsen in Sliedrecht. Net zoals vuurwerk. Vanwege de coronamaatregelen was het anders geregeld. Rondom de gemeentewerf leek het wel alsof je in een dennenbos liep. De geur van de kerstbomen werd door de hakselaar nóg meer versterkt. 

2 gedachten over “Van kerstboom tot hoop hout met naalden”

  1. Vroeger verzorgde de jeugdbrandweer de inzameling, in bijna elke wijk een inzamelpunt en een lootje met kans op een leuke prijs.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld