Van Hemmen tevreden terug uit Milaan

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) is weer terug in Sliedrecht. Donderdag 17 september 2015 was de eerste burger op de World Expo 2015 in Milaan, in Italië. Hij maakte deel uit van een afvaardiging uit de Drechtsteden. 

Van Hemmen zette op Twitter verschillende tweets over zijn bezoek en zijn werkzaamheden in Milaan. Op de foto het Holland paviljoen. (Foto Instagram Bram van Hemmen)

De Nederlandse ambassadeur in Italië verrichte de aftrap. Later had Van Hemmen een boeiend gesprek over werk en gezin met de ambassadeur tijdens het diner. Bram van Hemmen stelt dat hij terug is van een ‘intensieve 24 uur in Milaan om onze regio te vertegenwoordigen met de provincie Zuid-Holland. Heb me nuttig gemaakt’. 

Vervolgafspraken
Het doel was volgens Van Hemmen in Milaan onze ondernemers en onderwijs in gesprek te laten gaan met andere gasten over noodzaak samen te werken voor innovatie. Van Hemmen: “Daarnaast de Drechtsteden op de internationale kaart te zetten, van Europa en buitenlandse ondernemers. Ik had vijf uur een intensief gesprek en ik heb samen met delegatie diverse vervolgafspraken voor de Drechtsteden kunnen regelen. Inclusief aansluiting op Europese innovatiefondsen.”

Waterinnovatie
In de avond zegt Van Hemmen op Twitter naar het Neerlandse paviljoen te zijn geweest voor een diner en verder netwerken. “Ook daar met wethouder Richard Korteland (gem. Papendrecht – red.) een podium gekregen. Tijdens het diner mochten jonge ondernemers hun waterinnovatie laten zien”, aldus Van Hemmen, die zegt van de World Expo verder niets te hebben gezien. “Toen we klaar waren, was alles dicht. Was Milaan mooi of leuk? Geen idee, alleen maar binnen gezeten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld