Muzikale klanken op een mooie zomeravond

door Jolanda van der Kolk
SLIEDRECHT – Vrijdagavond 18 september 2015 was het in de serie muzikale zomeravondconcerten in Sliedrecht de beurt aan een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld kwintet koperblazers.

Het vijftal afkomstig uit Gorinchem, Papendrecht en Sliedrecht bestond uit: Christiaan van Middelkoop en Lean Besseling op trompet, Nathalie Boelen op Hoorn, Leo Kooijman op Bariton en Paul Langerman op trombone. (Foto Jolanda van der Kolk)

Onder het genot van een kopje koffie of thee kon het toegestroomde publiek in de ambiance van de locatie De Hooizolder, de Sliedrechtse kinderboerderij, genieten van dit speciaal samengestelde concert. Met op de achtergrond de geluiden van de haan, de kalkoen en de luidruchtige pauw, speelden de blazers hun mooie stukken.

Drieluik
Stukken uit de opera “De wilde kat”,” The girl with the flexing hair”( ode aan de blonde vrouw), en de wat minder zware stukken als het Ierse volkslied “O Danny boy”, en het alom bekende “Just a closer walk with The”, kwamen langs. Naast deze stukken werd ook een drieluik ten gehore gebracht, met de titel “The first Suite in S” met daarin een steeds terugkerend tendens van acht dezelfde maten.

Tempo
Terwijl het publiek meedeinde of swingde op de muziek verzorgde een aantal kinderen met veel overgave de heerlijke hapjes. Een bijzonder avondconcert in de serie zomeravondconcerten in Sliedrecht. De afsluiter van dit prachtige blaasconcert was het alom bekende “Puppet on a string”, wat in een steeds sneller tempo werd gebracht en waarmee je als toeschouwer onherroepelijk in je hoofd naar huis ging.

Laatste
Vrijdag 25 september 2015 is alweer het laatste concert in deze serie gepland, en zal het smartlappenkoor Bagger de hekkensluiter zijn van deze reeks zomeravondconcerten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld