Japans restaurant Oishi Fusion

Van Hemmen liet bezoek aan Den Haag voorgaan op voorzitten raad

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Openheid was er vooraf niet. Achteraf wel. Dat burgemeester Bram van Hemmen (CDA) dinsdagavond 14 mei 2019 de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad niet kon voorzitten, legt Van Hemmen uit op zijn Facebookpagina. Daarbij liet hij een bezoek aan een kamercommissie voorgaan op het voorzitten van de gemeenteraad.

Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) gaf voorkeur aan kamerbezoek. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Vanavond aangeschoven bij een commissie die kamerleden en minister adviseert op gebied van zorg en veiligheid. Mij was gevraagd mijn kennis te delen wat nodig is op het gebied van personen met verward gedrag. Gelijk een paar kamerleden uitgenodigd voor een werkbezoek aan onze regio. Zijn echt wel een aantal zaken te verbeteren, zodat we mensen met verward gedrag goed kunnen helpen”, schrijft Van Hemmen aan het begin van woensdag 15 mei 2019 op Facebook. De gemeenteraad was vooraf niet geïnformeerd waarom Van Hemmen er niet was.

Ambtsketen
Van Hemmen was voor zeker de derde keer afwezig bij een besluitvormende vergadering, die normaal de burgemeester leidt. Omdat ook zijn vervanger, nestor Gerrit Venis (PRO Sliedrecht) afwezig was, werd de vergadering geleid door Cees Paas (normaal fractievoorzitter SGP-ChristenUnie). Hij droeg de ambtsketen (toegestaan volgens Koninklijk Besluit van 1806 – red.). De gemeenteraad moest zich dinsdag uitspreken over de benoeming van Cees Paas tot ‘waarnemend voorzitter van de raad voor de duur van de op 14 mei 2019 gehouden raadsvergadering’. Deze procedure is noodzakelijk volgens de Gemeentewet. Dat bleek een formaliteit. Paas leidde de vergadering uitstekend.

1 gedachte over “Van Hemmen liet bezoek aan Den Haag voorgaan op voorzitten raad”

  1. Prima reden zou ik zeggen.
    Maar waarom dit achteraf bekend maken? Lijkt me geen geheim.
    Neem voorbeeld aan wegwerkzaamheden. Zeg gewoon wat er is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld