Van der Leun Groep feestelijk onderscheiden met Predicaat Koninklijk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Bij de Van der Leun Groep aan Trapezium 170 vond donderdagmiddag 24 juni 2021 de officiële uitreiking plaats van het Koninklijk Predicaat. CEO Martin den Breejen van Van der Leun kreeg de oorkonde – in het bijzijn van burgemeester Jan de Vries (CDA) – uit handen van Commissaris van de Koning (CdK) Jaap Smit (CDA). De onderneming gaat vanaf nu door het zakelijk leven als Royal Van der Leun.

CEO Martin den Breejen (midden) brengt samen met CdK Jaap Smit (links) en burgemeester Jan de Vries (rechts) op trotse wijze een toast uit op de ontvangst van het Koninklijk Predicaat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In het midden van een gedeelte van het personeel en verschillende zakenrelaties sprak Van der Leun de aanwezigen toe. Hierna was het woord aan CdK Smit, die mede namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de loftuitingen overbracht. Hierna reikte Smit de oorkonde uit aan Den Breejen (“Het heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander behaagd …”). Vervolgens was de microfoon ook voor De Vries, die namens gemeente Sliedrecht zijn bewondering liet blijken. 

Koninklijk logo
De bedrijfsnaam en het logo werd lange tijd alleen in blauwe letters gevoerd. Na een ontmoeting van Den Breejen in 2009 met toenmalig Koningin Beatrix was hij dermate onder de indruk dat de kleur oranje aan het logo werd toegevoegd. Als afsluiting van het officiële gedeelte werd gezamenlijk een champagnetoast uitgebracht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Verantwoord ondernemerschap
Sinds de oprichting in 1920 is Van der Leun een constante factor in de scheepsbouw, industrie en metaal. Van der Leun is momenteel het enige familiebedrijf van de grotere Nederlandse maritieme e-installatie bedrijven. De onderneming is internationaal georiënteerd met negen vestigingen wereldwijd. Duurzaamheid, een constante ontwikkeling en verantwoord ondernemerschap staan bij Van der Leun hoog in het vaandel. Zij wil hiermee internationaal een voorbeeld zijn.

Tweet gaat verder onder artikel.

Erkenning
Het Predicaat Koninklijk is de kroon op het verleden waarmee de traditie van deze 100-jarige onderneming wordt beloond en gewaarborgd wordt in de toekomst. “Een erkenning waar we trots op zijn en waar we voor zullen staan”, vult Den Breejen aan. De toekenning is 19 april 2021 bekend gemaakt en symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld