Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Van der Leij mede-kanshebber op OKD Light 2020

SLIEDRECHT – De schakers Tim Schakel en Jorik Klein staan er na vier van de vijf rondes er het beste voor tijdens het OKD Light 2020. Maar ook Hans Klein en Arjan van der Leij hebben op papier nog kans op de toernooiwinst. Donderdag 20 augustus 2020 wordt de strijd beslist.

Schaker Arjan van der Leij herstelde zich donderdagavond 13 augustus 2020 prima van zijn nederlaag eerder in het toernooi en zag de eerste winnaar van het OKD – Willem Barendswaard – al snel de fout in gaan. Daardoor kon Van der Leij het punt snel bijschrijven. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

In de vierde ronde maakte oud-winnaar Jorik Klein korte metten met de revelatie van het toernooi, Yaro van Beest. Na een strategische strijd wist Klein Van beest al snel op de knieën te krijgen. Medekoploper Tim Schakel verschijnt in de laatste ronde fris na een vakantie aan de start in de clash tegen Jorik Klein. Hans Klein blijft het in de hitte van De Havik uitstekend doen. Dit keer gaf hij titelverdediger William Gijsen weinig kans. Zo heeft de oudste Klein ook nog kans op de toernooiwinst.

Nieuwe toernooiwinnaar
Onderaan boekte Leo Koppelaar een fraaie winst op Mark van Hulst, terwijl Maarten Hartkoren Jaap Euser keurig op remise hield. Rik Versteeg liet zijn dat hij het eindspel beter onder de knie krijgt door een gelijk lopereindspel naar winst wist uit te melken tegen Louis Kemper. Verrassend was de remise van Luana Mensing op oud-winnaar Joost Stoker, die daar nog goed mee weg kwam. Donderdag dus de strijd om het goud, zilver en brons. Er komt in ieder geval een nieuwe toernooiwinnaar.

1 gedachte over “Van der Leij mede-kanshebber op OKD Light 2020”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld