Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Van der Borg zet ‘gouden’ handafdruk bij hart kunstproject Amuze

SLIEDRECHT – Waarnemend burgemeester Dirk van der Borg (CDA) van de gemeente Sliedrecht maakte zaterdag 12 september 2020 met zijn echtgenote en kleinkind een rondje over de Kerkbuurt. Op een gegeven moment kwam hij aan bij de kunstwand met het rode hart van kunstproject Amuze. Daar plaatste de eerste burger een ‘gouden’ handafdruk.

Ook de handafdruk van wnd. burgemeester Dirk van der Borg staat sinds zaterdag bij het geschilderde rode hart. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

Toen één van de kunstenaars hoorde dat de man de burgemeester was, sprak ze: “Als dat de burgemeester is, dan moet het een ‘gouden’ handafdruk worden.” En zo geschiedde. Hij maakte een gouden handafdruk boven het rode hart en schreef er zijn voornaam bij.

Levende standbeelden
In relatie tot de deze week gepresenteerde Kadernota 2021 is de ‘gouden’ handafdruk op een bepaalde manier symbolisch. Van der Borg zette zijn gouden ‘stempel’ op de toekomst van Sliedrecht. Er is nieuw elan om bestaande langdurende projecten in een stroomversnelling te brengen. Zaterdag waren er ook verschillende levende standbeelden te zien, onder wie De Rattenvanger van Sliedrecht, het Boekenmeisje en het Bloemenmeisje. Ook was er een optreden van artiest Capujohn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld