Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Schaakvereniging Sliedrecht heeft leden met langdurig lidmaatschap

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht bestaat over enige tijd 85 jaar. De komende tijd duikt het bestuur regelmatig in de historie. Deze keer het lidmaatschap. Een aantal schakers heeft (en had) een langdurige band met de vereniging. Een lidmaatschap van vele tientallen jaren is en was geen uitzondering.

Aan de top van die tabel staan P.C. Parel en Jan Willem Kraaijeveld (op foto), die beiden maar liefst 64 jaar lid zijn geweest van de bijna 85-jarige schaakvereniging. (Archieffoto via Schaakvereniging Sliedrecht)

Secretaris Robert van Rekom stelt dat sprake is van ‘trouwe leden’, waarbij wordt bedoeld een langdurig lidmaatschap. “Het is niet alleen van deze tijd, maar altijd zo geweest. Dat wordt in een geactualiseerde tabel bevestigd”, stelt Van Rekom. P.C. Parel en Jan Willem Kraaijeveld waren 64 jaar lid van de plaatselijke schaakvereniging. Nummer drie is Adriaan T. Visser die het zelfs heeft gepresteerd om vanaf de oprichting in 1935 tot aan zijn overlijden in 1998 lid te blijven van zijn geliefde vereniging.

Tabel online
In de top 10 staan ook nog drie leden die nu nog steeds lid zijn. Oud-voorzitter Bernard van Houwelingen nadert de 60 “dienstjaren”, terwijl de “jonkies” Wim Hokken en Wout Boer al respectievelijk 52 en 49 jaar lid zijn. Beiden kunnen nog flink gaan stijgen in de top 10. Verder opvallend in de tabel is dat de enkele jaren geleden nog te boek staande jeugdspelers zoals Pieter Blokland, Joost Stoker, Robert van Rekom ook al meer dan 20 jaar lid zijn. Al met al bewijst de tabel dat de vele trouwe leden van Schaakvereniging Sliedrecht er voor hebben gezorgd dat de vereniging een goede toekomst tegemoet gaat. Met bijna 100 leden is er een goede toekomst voor de bijna 85-jarige vereniging. De hele tabel van leden met een langdurig lidmaatschap staat hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld