Van den Herik zet ‘clean ship’ Charlock in

SLIEDRECHT – Allround-waterbouwer Van den Herik uit Sliedrecht voert binnenkort het eerste suppletiewerk in Nederland uit met een ‘clean ship’ gecertificeerde hopperzuiger. Dat gebeurt voor de kust bij Bloemendaal / Zandvoort. 

Voor de duurzame uitvoering onderwatersuppletie wordt de T.S.H.D. Charlock ingezet. Opdrachtgever is Rijkswaterstaat. (Foto Van den Herik)

Van den Herik hanteert een MVO-beleid, waarin goede zorg voor de omgeving een prominente rol speelt. Dit strekt zich van voorbereiding, tot uitvoering en is doorgevoerd in de nieuwbouw van de T.S.H.D. Charlock.  

Milieu
De duurzaamheid van het schip zit hem in minder brandstof (CO₂ reductie) en dus minder uitstoot (uitlaatgassen, stikstof en zwavel). De inzet van een ‘clean ship’ past in het duurzaamheidsbeleid van beide partijen. Een ‘clean ship classificatie’ betekent verder dat de verontreiniging van lucht en zeewater door het schip beperkt wordt. Verontreinigende stoffen worden beperkt gebruikt. Daar waar ze gebruikt worden zijn aan boord op- en overslagfaciliteiten gecreëerd. Daarmee komen de stoffen niet in de lucht of het zeewater terecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld