Van den Bergh voor negende keer clubkampioen Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – De spannende interne competitie bij Schaakvereniging is ten einde. Na 28 spannende rondes kon wedstrijdleider Rik Versteeg donderdag 2 mei 2024 de kampioenen bekend maken. Peter van den Bergh werd de nieuwe clubkampioen, al is nieuw niet het juiste woord, want Van den Bergh werd voor de negende keer clubkampioen.

Daarmee verstevigde Peter van den Bergh zijn positie in de top-3 van alle clubkampioenen uit de 89-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Met negen caps heeft hij nog wel een gat te dichten naar de top 2; P.C. Parel behaalde 22 keer de titel, terwijl Wim Hokken zich twintig keer als kampioen mocht laten huldigen. Er was kennelijk geen actuele foto voorhanden. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Het podium van groep 1 bestand naast kampioen Van den Bergh uit William Gijsen, die zijn titel net niet kon prolongeren, en Jorik Klein, die zijn eindsprint beloond zag worden met een derde plaats.

Uitstekend seizoen
In groep 2 was het tot de laatste zet spannend. Uiteindelijk wist Arco van Houwelingen met slechts een banddikte verschil Jurgen de Haan net voor te blijven. Een verrassende, maar terechte kampioen, die menig hogergeplaatste speler wist te verrassen. De derde plaats was voor Bert Dobber, die ook een uitstekend seizoen beloond zag worden met een bronzen plak. Groep 3 werd een prooi voor jeugdspeler Micha de Jong, die met ruime voorsprong kampioen werd en terecht naar groep 2 promoveerde. Tim de Waard werd keurig tweede. Rik Versteeg bevestigde als wedstrijdleider het gezegde “wie schrijft die blijft” en behaalde een fraaie derde plaats.

Record aantal
Opmerkelijke feiten van de spannende interne competitie zijn er ook te melden. Zo deden nog nooit zoveel spelers (74) aan een interne competitie mee. Henk van der Hoek speelde als enige alle 28 rondes mee, terwijl Jerry van Rekom met maar liefst 13 remises de enige echte remisekoning werd. Op naar de volgende interne competitie, die begin september van start gaat. Eerst organiseert Schaakvereniging Sliedrecht echter het OKD en wel vanaf donderdag 16 mei 2024. Na het OKD volgt ook nog het populaire vakantietoernooi.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld