Van den Bergh voor achtste keer clubkampioen bij schaakvereniging

SLIEDRECHT – Na een door de lockdown extra lang seizoen is speler Peter van den Bergh donderdag 2 juni 2022 voor de achtste keer clubkampioen geworden van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij had slechts een kleine marge op achtervolger William Gijsen, maar wist in de laatste ronde te winnen van oud-kampioen Jorik Klein en kon zo zijn eerste plaats veilig stellen.

Met zijn achtste cap verstevigde Van den Bergh zijn derde plaats in de tabel van alle clubkampioenen en hun aantal titels. Hij is echter nog ver verwijderd van de eerste twee plaatsen, die door P.C. Parel (22) en Wim Hokken (20) worden ingenomen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Met zestig deelnemers aan de interne competitie was het seizoen 2021-2022 goed gestart. Helaas gooide de lock down roet in het eten en konden een aantal spelers lange tijd niet meedoen. Pas nadat de versoepelingen definitief konden worden doorgezet, werd de opkomst beter en kon er weer volop om de punten worden gestreden.

Vasthouden
William Gijsen won zijn laatste ronde eveneens en hield de achterstand in Keizerpunten minimaal. Van den Bergh en Gijsen waren dit seizoen aan elkaar gewaagd. In de onderlinge strijd wist Gijsen bijvoorbeeld beide partijen te winnen van Van den Bergh. Wim Pool kon door winst op Hans Klein zijn derde plaats definitief vasthouden. Ook Pool was bijna het gehele seizoen terug te vinden op plaats drie of vier, waarbij hij af en toe stuivertje wisselde met Arjan van der Leij, die met een vierde plaats het seizoen afsluit.

Nieuwe seizoen
Opvallende spelers in het afgelopen seizoen waren vooral Stefan van de Waal (winst op Hans Klein) en Yaro van Beest (winst op Meinte Smink) die het menig topspeler moeilijk maakten. Ook de uit de jeugd doorgestroomde Willem Theunisse pakte regelmatig punten af van geroutineerde spelers. In september start het nieuwe seizoen en gaat de huidige top 3 weer volop de strijd aan voor het kampioenschap.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld