Sliedrecht via gelijkspel naar nacompetitie

door Joop Hartog
BREUKELEN / SLIEDRECHT – Alhoewel Sliedrecht zo goed als verzekerd was van nacompetitie, was de uitwedstrijd van zaterdag 4 juni 2022 tegen FC Breukelen toch nog van belang. Zou Sliedrecht de derde of vierde plaats van de eindrangschikking bezetten? Tegen FC Breukelen, dat zelf als herkanser de nacompetitie moest spelen, zou het theoretisch mogelijk moeten zijn om na winst de derde plaats te behouden. Het liep anders: concurrent WNC won en schoof door naar de derde plaats en Sliedrecht bleef op een 1-1 gelijkspel steken.

Danny v.Laarhoven (l) tracht zijn tegenstander uit te spelen. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht domineerde praktisch de gehele wedstrijd, maar had moeite om de sterk verdedigende linies van FC Breukelen te ontrafelen.

Ban gebroken
De fysiek sterke tegenstander hield constant vijf verdedigers achter en slechts één of twee diepe spitsen die loerden op uitbraken via lange ballen naar de voorhoede. Na wat kleine kansjes en een paar schoten van afstand werd eindelijk de ban gebroken, toen na een half uur Roy van ’t Hoog van verre afstand onverwacht hard en laag inschoot (0-1).

Schade beperkt houden
Na dit doelpunt werd verwacht dat Breukelen zou proberen iets terug te doen en het verdedigend concept zou laten varen, waardoor Sliedrecht meer ruimte zou krijgen. Dit was niet het geval en waarschijnlijk wilde Breukelen de schade beperkt houden, want van gericht opgebouwde aanvallen was geen sprake. Sliedrecht verzuimde om de druk op te voeren en zodoende werd met een magere 0-1 voorsprong de rust gehaald.

Onverwachte lange bal
Kort na de hervatting moest keeper Sem van Steenis een hard schot van Coen v.d. Waal onschadelijk maken en leek Sliedrecht de druk op te voeren. Maar een onverwachte lange bal vanuit de achterhoede va Breukelen bracht de snelle Said Mousslih alleen voor keeper Donatz en schoot beheerst 1-1 binnen. Daarna ging bij Breukelen de deur weer op slot en leek het een wedstrijd te worden zoals in het begin van de competitie in de thuiswedstrijd toen Sliedrecht zich ook stuk liep op de verdediging. De ene aanval na de andere van Sliedrecht smoorde in een woud van spelers en ook het mooie schot van Roy van ’t Hoog vlak voor tijd werd netjes door keeper van Steenis over de lat getikt en zodoende bleef Sliedrecht op een gelijkspel steken. Daardoor is Sliedrecht 4e geworden in de eindrangschikking en speelt in de nacompetitie in een knock-out wedstrijd zaterdag 11 juni 2022 in Huizen om 14.30 uur tegen De Zuidvogels.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld