Van den Bergh nieuwe aanvoerder in schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh donderdagavond 23 september 2021 de eerste plaats in de rangschikking overgenomen. In een interessante en lange partij wist hij Jorik Klein te verslaan.

Binnen de titelkandidaten voor dit seizoen is Peter van den Bergh toch wel de favoriet. Met drie uit drie heeft hij tot nu toe in ieder geval zijn concurrenten op scherp gezet. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

William Gijsen blijft in het kielzog van Van den Bergh door geroutineerd te winnen van Jaap Euser, die zo zijn ongeslagen status kwijtraakte. Arjan van der Leij completeert de top 3 na winst op jeugdtalent Dana Verheij.

Paardvork
Ferhat Erdogan wist snel te winnen van Stefan van der Waal en stijgt daarmee naar de 5e plaats; een mijlpaal voor Erdogan die steeds beter gaat schaken. Arco van Houwelingen speelde sterk tegen Martin Prins en liet hem alle hoeken van het bord zien. Met een mooie paardvork beslechte Van Houwelingen tenslotte de partij. Meinte Smink en Willem Barenswaard hielden elkaar de hele avond bezig, waarna Barendswaard pas in de kleine uurtjes de weegschaal in zijn voordeel kon laten omslaan.

Lange partij
Ook Tjerry Hut moest tegen Jeroen Brandsma er vol tegen aan en wist pas na middernacht het punt toch nog binnen te halen. Simon Kadijk speelde een risicovol stukoffer in de opening, maar de chaos die het offer in de stelling van tegenstander Mark van Hulst creëerde was uiteindelijk voldoende voor de winst. Rik Versteeg hield het lang vol tegen de op papier sterkere Henk van der Hoek, maar moest in het eindspel toch zijn koning omleggen. Donderdag 30 september 2021 wordt de vierde ronde gespeeld en wordt de eerste regionale teamwedstrijd sinds februari 2020 gespeeld. Het derde RSB team speelt thuis tegen regiogenoot PASCAL uit Papendrecht.

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld