Van den Bergh blijft koploper in interne schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de elfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht speelden de jeugdleden donderdagavond 18 november 2021 met wisselende successen tegen de seniorleden. Peter van den Bergh blijft koploper na knappe winst op Arjan van der Leij, die echter nog wel in de top-5 blijft. 

Achtervolger William Gijsen versloeg Hans Klein en is nu tweede. Er werd deze ronde volgens de nieuwste coronamaatregelen geschaakt, wat betekende dat de bar in de Havik gesloten was. Dat mocht de pret niet drukken, want er waren toch nog 44 schakers aanwezig, die weer volop om de punten speelden.

Eerste verliespartij
Jeugdspeler Louis Liu kreeg schaakles van Johan van de Griend, terwijl Arco van Houwelingen schaaktraining kreeg van jeugdtalent Dana Verheij. Ook Willem Theunisse scoorde netjes tegen Cees Moes. Ricardo Veen kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en verloor van routinier Leo Koppelaar. Tim Schakel liep tegen zijn eerste verliespartij aan. Adrian Mensing speelde sterk tegen Schakel en hoewel de kansen over en weer gingen was het Mensing die in tijdnood aan het langste eind trok.

In de war
Wim Hokken en Kees Wessels speelden een lange partij die uiteindelijk toch door Hokken werd gewonnen, terwijl Wim Pool door winst op Jurgen de Haan de top 5 binnenkomt. Mike Boom had opnieuw een sterke partij in de vingers en kwam verrassend snel tot remise tegen Marcel Klein. Mark van Hulst speelde met een sterk pionnenpaar en Johan Gijsen was daar zo van in de war dat hij in het eindspel een stuk cadeau gaf, waarna de partij snel over was. Donderdagavond 25 november 2021 wordt de twaalfde ronde gespeeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld