Van de burgemeester…

Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA). (Foto gemeente Sliedrecht)

Voor mij was 2020 een bijzonder jaar.

Ik werd gevraagd om burgemeester te zijn van alle Sliedrechters tijdens een pandemie. Dat op zichzelf is heel bijzonder. Niet eerder maakte ik zoiets mee. We moesten uitvinden hoe we in onze samenleving voor elkaar konden blijven zorgen.

Ik hou er heel erg van om mensen te ontmoeten. Veel van die ontmoetingen werden digitaal. Dat had ik graag anders gezien. Toch ontdekte ik dat ik ook online mooie en goede gesprekken had met inwoners en naar hen om kon zien.

We sluiten het jaar 2020 met elkaar af. Ieders leven veranderde ingrijpend. Corona dwong ons om onze manieren aan te passen, om ons te beperken om onszelf en anderen te beschermen. We moesten de scholen sluiten, onze winkelstraten zijn stil, we kunnen niet meer samen komen om te vieren. De mensen in de zorg werken dag in dag uit om voor onze zieken te zorgen.

Daarnaast zien we de eenzaamheid bij mensen. De coronacrisis heeft grote impact op alle inwoners in Sliedrecht en  vraagt heel veel van ons. Iedereen krijgt ermee te maken. Van heel jong tot heel oud. Zonder alle andere inwoners tekort te doen, denk ik in deze tijd erg aan de jonge mensen in ons dorp.

Want hoe is het om jong te zijn in coronatijd? Niet zomaar samen kunnen zijn met je vrienden. Niet naar school toe kunnen. Niet samen kunnen sporten. Terwijl dat voor jongeren zo belangrijk is op hun weg naar volwassenheid. Dat staat allemaal stil.

Ik wil ook alle jonge Sliedrechters daarom vragen om naar elkaar om te kijken. Blijf elkaar bellen, met elkaar gamen, met elkaar zoomen, appen. Kortom blijf met elkaar jullie leven delen. En laten we hopen dat iedereen elkaar in het nieuwe jaar ook weer écht kan ontmoeten. En hebben jullie nog ideeën hoe we deze tijd samen door kunnen komen? Hoe we elkaar kunnen helpen?

Laat het me vooral weten!

Dirk van der Borg (CDA)
wnd. burgemeester gemeente Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld