Vaccinaties bij GGD ZHZ en andere tips voor reis naar Vietnam

(commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Steeds meer landen openen hun grenzen, waardoor toeristen weer vrij kunnen reizen. Na meer dan een jaar geen verre reizen te hebben kunnen maken en alle verborgen parels van Sliedrecht inmiddels wel gezien te hebben, kijken veel mensen uit naar het plannen van hun volgende vakantie.

Voor de coronapandemie was Vietnam een van de populairste toeristische bestemmingen. Het is vooralsnog niet mogelijk om naar Vietnam te reizen, maar het is nooit te vroeg om met de voorpret te beginnen en alvast wat voorbereidingen te treffen voor je volgende reis naar dit land. (Stockfoto)

In dit artikel vind je vijf handige tips.

Vaccinaties
Sommige voorbereidingen dien je al op tijd te treffen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om ruim voor vertrek te checken of je vaccinaties nodig hebt voor je reis naar Vietnam. Apotheek Hoogland in Sliedrecht kan je gratis van reisadvies voorzien. Op de website van de Sliedrechtse apotheek kun je online een formulier invullen. Zij zullen jouw situatie bekijken en je adviseren over de benodigde vaccinaties en eventueel recepten laten voorschrijven door je huisarts. Dit neemt doorgaans 10 werkdagen in beslag. Als je binnen een maand vertrekt, dien je na het invullen van het digitale formulier telefonisch contact op te nemen met de apotheek in Sliedrecht, zodat zij jouw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling kunnen nemen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je reist naar een gebied waar gele koorts voorkomt, zullen zij je doorverwijzen naar de GGD Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Dit is de GGD waar ook Sliedrecht onder valt en waar je terecht kunt voor al je reisvaccinaties.

Visum Vietnam
Een andere voorbereiding waarmee je op tijd mee moet beginnen is het aanvragen van het visum Vietnam. Gelukkig kan dit tegenwoordig gemakkelijk online gedaan worden. De Vietnamese regering heeft een modern digitaal visumaanvraag systeem opgezet om meer toeristen aan te trekken. Dit betekent dat het niet meer nodig is om een bezoek te brengen aan de ambassade van Vietnam in Den Haag, waardoor inwoners van Sliedrecht zich al gauw zo’n anderhalf uur reistijd besparen. Je vult het aanvraagformulier van het visum Vietnam online in, voldoet de betaling en wacht vervolgens tot het visum per e-mail naar je wordt verzonden. Verder hoef je alleen in het bezit te zijn van  een geldig paspoort en een vliegticket en overnachtingsadres geboekt te hebben.

Beste reistijd
De temperaturen in Vietnam kunnen in de zomermaanden flink oplopen. Daarnaast vallen de maanden juli en augustus in het regenseizoen. Het is dan niet alleen warm, maar ook erg vochtig. De periode tussen oktober en april wordt gezien als de beste tijd om Vietnam te bezoeken. Het is dan aangenaam warm zonder brandend heet te zijn en er valt een stuk minder neerslag.

Huur geen auto
Vietnam is een groot land met meer dan 90 miljoen mensen. Als je meerdere bekende bezienswaardigheden wil bezoeken, zul je veel tijd spenderen aan het reizen van plek naar plek. Het lijkt daarom misschien verleidelijk om  een auto te huren. Dit is echter over het algemeen niet aan te raden. Ten eerste kan het verkeer in Vietnam een probleem vormen en ten tweede is in veel gevallen een speciale vergunning nodig om een auto te huren. Soms is het enkel mogelijk om een auto met chauffeur te huren, waardoor de prijzen behoorlijk hoog kunnen oplopen. Het is verstandiger om gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Apps zoals Uber worden steeds populairder in Vietnam, dus dit zou ook een goedkope optie kunnen zijn om je te verplaatsen, al geldt dit voornamelijk voor de grote steden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld