v.v. Sliedrecht werkt eerste oefenduel af

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – In de eerste van een serie van 4 oefenduels liet Sliedrecht zaterdag 8 augustus 2015 na slechts 2 trainingen een goede indruk achter. Op het kunstgrasveld van De Alblas werd een duidelijke, maar verdiende 1-7 overwinning behaald. Alle beschikbare spelers kregen hun speelminuten, zo ook de jeugdige Rob v.d. Wetering, afkomstig uit de eigen A-jeugd, die debuteerde in de senioren.

Michael Potkamp neemt vijandelijk doel onder vuur. (Foto Joop Hartog)

Het duurde tot de 25e minuut voor de score werd geopend door Jordy de Jong. Het vertoonde spel oogde speels en gemakkelijk, maar de eindpass was niet altijd zuiver. Ook werden te veel vrije kansen voor het doel gemist.

Nieuwe spelers
Na een 0-3 ruststand werd er volop gewisseld wat het spel meestal niet ten goede komt. De doelpuntenmakers waren voor de pauze Jordy de Jong, Luciano van Harlingen en Stefan van Dam. Na rust troffen Michael Potkamp (2x), Johan Versluis en Shurnell Francois nog het doel. Alhoewel er pas twee maal is getraind met een groep met veel nieuwe spelers, was trainer Kees van Loon tevreden. “Ik heb al enkele punten die we op de training hebben doorgenomen, teruggezien in de wedstrijd en dat stemt mij tevreden. Dinsdag tegen een wat sterkere tegenstander zullen we zien of we progressie hebben gemaakt”, aldus de oefenmeester.

Dinsdag 11 augustus 2015 speelt Sliedrecht op het eigen sportpark De Lockhorst tegen 2e klasser Amstelwijck. Aanvang 20.00 uur.